Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Az új tanévvel újraindul a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) negyedszerre hirdeti meg a diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek megalapozását szolgáló „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatot. A kitüntető címet eddig 63 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki. A pályázati felhívásban új kategóriaként kapott helyet a reklámelemzés.

Fogyasztói tudatosságra nevel a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola

Sikeres pályázat eredményeként Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert el a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A kitüntetést Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Molnár Tibornénak, a Taktakenézi tanintézmény igazgatójának.

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Debreceni Bocskai István Általános Iskola

Országosan 61. intézményként, Hajdú-Bihar megyében negyedikként, Debrecenben másodikként a Debreceni Bocskai István Általános Iskola vehette át a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola elismerő címet.

Fogyasztói tudatosságra nevel a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Országosan az 59. iskola, azonban a szegedi oktatási intézmények közül elsőként vehette át  a Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, „Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címet.

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Kalocsai Nebuló

A „Nebuló Napok” iskolai rendezvény keretében Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Csupor Zsolt Jánosné intézményvezetőnek a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

Második alkalommal került Dunaújvárosba a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím

Az 56. Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerés 2019. március 28-án a Gárdonyi Géza Általános Iskola részére került átadásra.

„Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola

55. intézményként, Baranya megyében és Pécsett másodikként a Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola vehette át a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola elismerő címet. 

„Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a debreceni Ady Endre Gimnázium

Debreceni oktatási intézmények közül első alkalommal az Ady Endre Gimnáziumot ismerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címmel.

"Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet kapott a Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma

Győr-Moson-Sopron megye Magyarország egyik élenjáró megyéje abban az értelemben is, hogy 2019. január 22-én már 8. megyében lévő iskola, a Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma  részére került átadásra a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerő cím.

Fogyasztói tudatosságra nevel a Mihályi Általános Iskola

A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím elnyeréséért járó oklevelet vehette át Keszthelyi Nikolettától, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkártól Srágli Dezsőné, a Mihályi Általános Iskola intézményvezetője 2019. január 17-én.