László Erzsébet

Az NFH képviseltette magát az idei kozmetikai konferencián is

A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (Kozmos) 2016. november 10-11-én tartotta szakmai konferenciáját Visegrádon, ahol az illetékes hatóságok, köztük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakértője is beszámolt a 2016. évi ellenőrzési tapasztalatokról. A konferencia célközönsége a kozmetikai és háztartás vegyipari termékeket gyártó, és fogalmazó vállalkozások voltak, akik sok hasznos információhoz juthattak a jogszerű vállalkozói magatartás betartásához.

Tanszerekkel kapcsolatban is reklamálhat

Az iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak; tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák ellenőrzésére került sor. A mintavételezett termékek közül 1 színesceruza, 1 tolltartó és 1 tornaruha esetében merült fel kifogás.

Itt az iskolakezdés. Megvette már a tanszereket?

Az iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak; tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák ellenőrzésére került sor. Az Inforádió Délelőtti Mérleg című műsorában az NFH Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriumának vezetőjét, László Erzsébetet kérdezték az ellenőrzés eredményeiről.