Koszorús László

Országjárás a békéltető testületeknél – Heves megye

A Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek látogatásának következő állomása a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület volt. Nagyon fontos változás az Országgyűlés által nemrégiben életre hívott fogyasztóvédelmi törvény módosítása, amely kötelezővé tette a vállalkozások képviselőinek személyes megjelenését a fogyasztói jogvitákat kezelő békéltető testület eljárásaiban – közölte a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára az esemény sajtótájékoztatóján Egerben.

Koszorús László a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az elfogadott jogszabály azért jelentős a fogyasztók számára, mert a vállalkozásoknak az elmúlt 15 évben nem volt kötelező részt venniük a békéltető megbeszéléseken, emiatt évente több ezer ember nem tudta rendezni problémáját. A helyettes államtitkár a megyében élőket is arra biztatta, hogy kis értékű, pár ezer forintos termékekkel kapcsolatos panaszaikkal is forduljanak bizalommal a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez.

Csepel is Fogyasztóbarát Település címet kapott

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a fogyasztók érdekében tett elismeréseként „Fogyasztóbarát Település” címet adományozott Csepelnek. A pályázat útján elnyert oklevelet Koszorús László, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át, majd felsorolta azokat az önkormányzati intézkedéseket – adósmentő program, tűzifa- és ételosztás a rászorulók részére, társasházi energiahatékonysági program (Otthon Melege Program), együttműködés a Fővárosi Kormányhivatallal, fogyasztóvédelmi oktatás/tanácsadás – amelyeknek köszönhetően fogyasztóbarát település lett Csepel.

Országjárás a békéltető testületeknél – Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága országjárása keretében keresi fel a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületeket annak érdekében, hogy megismerje a békéltető testületek működését a gyakorlatban. Az országjárás következő állomása a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület volt. Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Dr. Sziráki András elnökkel és Dr. Vígh Judit, Jász-Nagykun-Szolnok megyei békéltető testületi elnökkel találkozott.

Hajdúszoboszló is fogyasztóbarát város

A fürdőváros nem csak a vendégéjszakák magas számával, hanem néhány hete hivatalos dokumentummal is bizonyíthatja, hogy fogyasztóbarát település. A címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton nyerték el, az oklevelet pedig a város emléknapján, a Hajdúk letelepítésének 409. évfordulóján rendezett ünnepségen adta át Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A „Fogyasztóbarát Település” megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a települések hozzáállását és a fogyasztók helyzetének javításáért tett intézkedéseit kívánja értékelni, amelyekkel a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához járulnak hozzá a területükön működő vállalkozások között.

Országjárás a békéltető testületeknél – Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága országjárása keretében keresi fel a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületeket annak érdekében, hogy megismerje a békéltető testületek működését a gyakorlatban. Az országjárás következő állomása a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület volt.

Országjárás a békéltető testületeknél – a Budapesti Békéltető Testület

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága országjárása keretében keresi fel a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületeket annak érdekében, hogy megismerje a békéltető testületek működését a gyakorlatban. Az országjárás következő állomásaként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testületnél tett látogatást Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Dr. Mozolai Mónika főosztályvezető és Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő.

Az idegenforgalmi főszezon hatósági mérlege

A nyári főszezonban összesen 1844 ellenőrzést végeztek a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai, amiből 424 esetben tártak fel kisebb súlyú szabálytalanságot, ez 23 százalékos kifogásolási arányt jelent, ami 7 százalékponttal kevesebb a tavalyinál. A hatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít a vendéglátóipar és a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzésére.

Fogyasztóvédelmi szempontból is sikeres volt a nyári idegenforgalmi szezon

Az elmúlt időszak egyik legsikeresebb szezonja volt az idei nyári főszezon, a korábbinál sokkal kevesebb fogyasztóvédelmi szabálytalansággal találkoztak a hatósági ellenőrök – hangsúlyozta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) közösen tartott sajtótájékoztatón.

Országjárás a békéltető testületeknél - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

A Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek látogatásának következő állomása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület volt. Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Peller Péter titkárságvezető és Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Nagyné Varga Katalin főtitkárral és Görömbeiné Dr. Balmaz Katalin, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei békéltető testületi elnökkel, és a testület tagjaival találkozott.