betétdíj

Milyen jogaink vannak a betétdíjas üvegek visszaváltásánál?

„Gyakran nem működnek, vagy nem ismerik fel, ezért nehezen váltják vissza a visszaváltható üvegeket a szupermarketek automatái.”

„Tíz üvegből jó, ha hármat bevesznek az üvegvisszaváltó automaták.”

„Vásárláskor egyes borosüvegek értéke még 40 forint, ám a visszaváltáskor már csak 10 forintot fizetnek érte.”

„A vásárlás helyén nem veszik vissza a betétdíjas üvegeket.”

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz a fent említett fogyasztói panaszok érkeznek be a legjellemzőbben az üvegvisszaváltást illetően. Nem árt azonban kellő információval rendelkezni ahhoz, hogy milyen termékekkel kapcsolatban is várhatjuk el a betétdíj visszafizetését a forgalmazótól.

Milyen jogaink vannak a betétdíjas üvegek visszaváltásánál?

Gyakran nem működnek, vagy nem ismerik fel, ezért nehezen váltják vissza a visszaváltható üvegeket a szupermarketek automatái,  tíz üvegből jó, ha hármat bevesznek az üvegvisszaváltó automaták, a vásárláskor egyes borosüvegek értéke még 40 forint, ám a visszaváltáskor már csak 10 forintot fizetnek érte. A vásárlás helyén nem veszik vissza a betétdíjas üvegeket. Ezek a legjellemzőbb fogyasztói panaszok az üvegvisszaváltást illetően. Nemrégiben pedig olyan panasz érkezett a hatósághoz, miszerint a szódagéphez tartozó patront a gyártó/forgalmazó nem vásárolja vissza a fogyasztótól. Nem árt azonban kellő információval rendelkezni ahhoz, hogy milyen termékekkel kapcsolatban is várhatjuk el a betétdíj visszafizetését a forgalmazótól.