határon átnyúló panaszrendezés

Fogyasztóvédelem az Európai Unióban - interjú az NFH főigazgatójával

Az EchoTV tegnapi Szabad-Európa című adásának vendége a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója, dr. Szente István volt. A hatékony, integrált uniós gazdaságban garantálni kell a fogyasztó jogainak védelmét arra az esetre, ha egy másik uniós országban történő áru- vagy szolgáltatásvásárlás során problémák merülnek fel.

A nyári pihenés során külföldi cégekkel szemben felmerült panaszok esetén is segít az Európai Fogyasztói Központ

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Törölték a repülőjáratát vagy késett a repülőgépe, elveszett a poggyásza, esetleg problémás volt az autóbérlés vagy rossz minőségű szállást kapott? – A nyári pihenés és szabadság során külföldi cégekkel szemben felmerült panaszok esetén is segít az Európai Fogyasztói Központ

A nyári szabadságolások alkalmával idén is sok magyar fogyasztó utazott repülővel külföldre, bérelt autót, foglalt közvetlenül vagy közvetítőn keresztül külföldi szálláshelyet, valamint vett igénybe turisztikai és szabadidős szolgáltatásokat a külföldi célországban. Amennyiben a külföldi utazásunk vagy nyaralásunk mégsem úgy alakult, ahogy elterveztük, kiemelten fontos, hogy fogyasztóként tudjunk arról, hogy milyen jogaink vannak a külföldi szolgáltatókkal és vállalkozásokkal szemben felmerült panaszok esetén, azokat milyen módon gyakorolhatjuk hazaérkezésünk után, és hol kaphatunk érdemi segítséget a panaszok rendezéséhez.