főszezon

Folyamatosak a nyári ellenőrzések - Csongrád megyében is

Fesztiválokat, vendéglátóhelyeket, strandokat és taxisokat is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi szakemberek az idegenforgalmi szezon kapcsán. A hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Az idegenforgalmi főszezon hatósági mérlege

A nyári főszezonban összesen 1844 ellenőrzést végeztek a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai, amiből 424 esetben tártak fel kisebb súlyú szabálytalanságot, ez 23 százalékos kifogásolási arányt jelent, ami 7 százalékponttal kevesebb a tavalyinál. A hatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít a vendéglátóipar és a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzésére.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele a Főszezon 2015 turisztikai kiállításon

A Főszezon 2015 Turisztikai Kiállítás és Vásár a nagy meleg ellenére is figyelemre méltó érdeklődéssel zajlott a Budai Várban augusztus utolsó hétvégéjén. Az ország jelentős szállodái és gyógyfürdői, ismert magyar városok, Magyarország kulturális és természeti örökségének őrzői, valamint külföldi és belföldi utazási irodák képviseltették magukat a kétnapos rendezvényen.

Meghívó - Főszezon 2015 Turisztikai kiállítás és vásár az Európai Fogyasztói Központ részvételével

2015-ben augusztus 29-én és 30-án a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő ingyenes turisztikai rendezvény a gazdag utazási és szállásajánlatok mellett gasztronómiai bemutatókkal, szórakoztató, családi programokkal is várja a látogatókat a Budai Várban. A gyermekek számára kézműves és játékos foglalkozások, vetélkedők kerülnek megrendezésre.