Zala

Online kockázatok és internetes biztonság

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye március 1-én előadást szervezett "Internetes vásárlások - hasznos tudnivalók és jó tanácsok fogyasztók részére" címmel. Az online vásárlások, az elektronikus kereskedelem egyre több állampolgárt érint, ezért fontos az online vásárlás kockázatainak megismerése. Az internetes vásárlással kapcsolatban dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ (EFK) vezetője adott információkat és hasznos tanácsokat az érdeklődő megjelenteknek.

A közönség soraiban végzett gyors felméréssel kiderült, milyen sokan vásároltak, rendeltek már terméket interneten, ugyanis gyors, kényelmes megoldás, nincs nyitvatartási időhöz kötve, a világ bármely pontjáról megtehető, az árösszehasonlító oldalakon gyorsan megtudható, melyik webshop ajánlata a kedvezőbb.

Szépkorúaknak szóló partnerségi fórum Zala megyében

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Zala Megyei Kormányhivatal és az Idősügyi Tanács szervezésében került megrendezésre a Zala Megyei Kormányhivatal épületében július végén azon Partnerségi Fórum, ahol a jelenlévők megismerhették a közelmúltban lefolytatott fogyasztóvédelmi tárgyú közvélemény kutatás eredményeit, illetve aktuális fogyasztóvédelmi témakörökben hallgathattak meg előadásokat.