programajánló

Hírös Hét Fesztivál - fogyasztóvédelmi program augusztus 25-én


P R O G R A M A J Á N L Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2016. augusztus 19. – 2016. augusztus 28. között Kecskeméten, a Kossuth téren megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon". A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez. Augusztus 25-én az alábbi programmal várják a látogatókat a fogyasztóvédelmi szakemberek.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ismét a Sziget Fesztiválon

K Ö Z L E M É N Y

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a korábbi évekhez hasonlóan idén is képviselteti magát a Sziget Fesztiválon. A hatóság egyik kiemelt feladata a fogyasztói tudatosság növelése. A Civil Szigeten található fogyasztóvédelmi sátorhoz látogatók megismerhetik a hatóság tevékenységét, tanácsot kérhetnek fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdésekben.

Közlemény: A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ismét a Sziget Fesztiválon

K Ö Z L E M É N Y

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a korábbi évekhez hasonlóan idén is képviselteti magát a Sziget Fesztiválon. A hatóság egyik kiemelt feladata a fogyasztói tudatosság növelése. A Civil Szigeten található fogyasztóvédelmi sátorhoz látogatók megismerhetik a hatóság tevékenységét, tanácsot kérhetnek fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdésekben.

Programajánló: Szeged, július 12.

Július 12-én fogyasztóvédelmi előadás lesz Szegeden, a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezeténél. A program során a jelnyelvi akadálymentesítés megoldott.

Programajánló: Szakmai konzultációs nap a háztartási gépeket forgalmazó vállalkozások számára

P R O G R A M A J Á N L Ó

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság célkitűzése, hogy a vállalkozói oldallal partneri kapcsolatot alakítson ki, az együttműködés lehetőségeit keresse, a rendelkezésre álló eszközeivel pedig segítséget nyújtson a kis- és középvállalkozások fejlődéséhez.

A párbeszéd újabb állomásaként az NFH szakmai konzultációs napokat szervez a háztartási gépeket forgalmazó kis- és középvállalkozások számára, általános kereskedelmi feltételek, szavatossági-jótállási feltételek, általános piacfelügyeleti, elektronikus kereskedelem témakörben. A következő szakmai konzultációs nap 2016. június 29-én kerül megrendezésre az NFH épületében. A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezésről bővebb információk itt olvashatók: http://www.nfh.hu/node/7768.

Programajánló: Március 11-én tanácsadás és játék a Fogyasztók Világnapja alkalmából

A Fejér Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya több éve programsorozattal emlékezik meg a Fogyasztók Világnapjáról. Ebben az évben a hatóság munkatársai március 11-én, pénteken 9-től 12 óráig „A fogyasztók napja” rendezvényre várják a fogyasztókat és az érdeklődőket Székesfehérvár, Holland fasor 2.

Programajánló - Utazás Kiállítás 2016

Ebben az évben 2016. március 3-án, csütörtökön nyitja kapuit az utazók és utaztatók egyik legnagyobb magyarországi seregszemléje, az Utazás Kiállítás, amely négy napon keresztül, március 6-ig bezárólag fogadja a szakma legjavát és az érdeklődőket, utazni vágyókat a Hungexpo Vásárközpontban.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a korábbi évekhez hasonlóan ismételten saját standdal vesz részt a rendezvényen, és folytatni kívánja a korábbi évekhez hasonlóan a sikeres részvételét a kiállítás négy napja alatt. Az EFK munkatársaival való találkozás minden évben jó alkalom az érdeklődők számára, hogy személyesen kapjanak tájékoztatást elsősorban utazással, turisztikával kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdésekben, és adott esetben segítséget kérjenek konkrét problémák, panaszok esetén. Az EFK sokféle témakörben készített hasznos információkat és tanácsokat tartalmazó kiadványai is ingyenesen hozzáférhetők lesznek az EFK standjánál. Ezen kívül az EFK ismét jelentkezik a népszerű fogyasztóvédelmi totóval, amelyet a vállalkozó szellemű látogatók kitölthetnek a helyszínen.

Programajánló: Hírös Hét Fesztivál - Kecskemét

M E G H Í V Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2015. augusztus 13. – 2015. augusztus 20. között megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon", melynek helyszíne Kecskemét, Kossuth tér. A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez.

Programajánló: Várjuk az érdeklődőket a Sziget Fesztiválon!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyik legfontosabb feladata a fogyasztói tudatosság növelése. Éppen ezért számos olyan rendezvényen, eseményen részt vesznek a fogyasztóvédelmi szakemberek, ahol várhatóan sok fogyasztóhoz eljuttathatóak az üzenetek.  Mivel a hatóság kommunikációjában kiemelt célcsoportként jelennek meg a fiatalok, az elmúlt évek bevált gyakorlatát követve az NFH idén is jelen van a Sziget Fesztiválon.

A Civil Szigeten található fogyasztóvédelmi sátorhoz látogatókat az NFH jól felkészült szakemberei fogadják, akik segítségével az érdeklődők megismerhetik a hatóság tevékenységét, tanácsot kérhetnek számos fogyasztóvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdésben. A hatóság ilyen jellegű személyes megjelenése, preventív tájékoztató, tanácsadó tevékenysége folytán folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik a későbbiekben megfontolt fogyasztói döntéseket hoznak, és egyre inkább tisztában vannak jogaikkal és azok érvényesítési lehetőségeivel.