BK

Már harmadszorra: Fogyasztóvédelem az izsáki Táncsics iskolában

Tudatos fogyasztó nem lesz, hanem a tanulás révén fejlődik. A mai felnőtt korosztály számára még nem volt lehetőség arra, hogy ezt a tudást megszerezze, saját tapasztalatai vezették rá arra, hogy mire figyeljen vásárlásai során. A most felnövő fiatal generáció számára azonban elérhető és könnyebben megszerezhető ez az ismeret, hiszen mind a fogyasztóvédelemről szóló törvény, mint pedig az egyes fogyasztóvédelmi politikai irányzatot megfogalmazó irányelvek is tartalmazzák az ezt megvalósító feladatokat.

Békéltető Testületi szemmel az interneten történő vásárlások buktatóiról

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara átadta a kamara mellett működő békéltető testületnek a mai igényeknek megfelelő modern, korszerű technikai eszközökkel felszerelt irodahelyiséget, valamint a meghallgatások, illetve a tanácsadások lebonyolításához szükséges külön termet. Ebből az alkalomból beszélgetett a hiros.hu szerkesztősége dr. Horváth Zsuzsannával, a Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület elnökével az interneten történő vásárlások buktatóiról.

,,Határon innen és túl Hírös Hét Fesztivál’’

Az immáron 82. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál, az idei évben augusztus 19. – augusztus 28. között felpezsdítve Kecskemét belvárosát, kínált sokszínű, attraktív programokat valamennyi korosztály számára. A szervezők a hagyományoknak megfelelően nagy hangsúlyt fektettek e térséget jellemző tradíciók bemutatására, mind a koncertek, kiállítások, mind pedig a gasztronómiai és gyermekprogramok révén. A siker az idei évben sem maradt el: Mindezt jól példázza nem csak a térségből, hanem az ország különböző pontjairól érkező vendégek sokasága, valamint a testvérvárosi delegációk jelenléte.

A rendezvényen augusztus 25. napján 14:00 órától képviseltette magát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is.

A hulladékgazdálkodás fogyasztóvédelmi aspektusai

Napjainkban a technológiai és gazdasági fejlődés, valamint az egyre fokozódó urbanizálódás következtében jelentős mértékben megnőtt a hulladékok káros hatásai elleni védelem szerepe. A természeti erőforrások ésszerű, anyag- és energiatakarékos felhasználása jelentős kihívást jelent a hulladékgazdálkodás szempontjából.

A közszolgáltatások körébe tartozó közüzemi tevékenység célja az emberi egészség, a természeti és az épített környezet megóvása, a hulladékkeletkezés megelőzése, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék ártalmatlanítása, továbbá a környezettudatos magatartás kialakítása. A tevékenység szervezése során elérendő cél, hogy a gazdálkodók, fogyasztók által viselendő költségek a lehető legnagyobb környezeti eredménnyel járjanak, hisz mindez valamennyi gazdasági szereplő oldalát tekintve társadalmi érdek.

Békéltető Testületi együttműködés a fogyasztók hatékony védelme érdekében

2016. március közepén a fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal és a Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület kölcsönös tájékoztatáson alapuló, együttműködési megállapodást kötött a fogyasztói érdekek teljesebb körű érvényesítése és hatékonyabb védelme érdekében.

Az esemény helyszínéül a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal díszterme szolgált, ahol a Fogyasztóvédelmi Osztály munkatársai mellett jelen volt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság képviseletében dr. Szente István főigazgató, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója és dr. Horváth Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület elnöke.

Programajánló: Hírös Hét Fesztivál - Kecskemét

M E G H Í V Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2015. augusztus 13. – 2015. augusztus 20. között megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon", melynek helyszíne Kecskemét, Kossuth tér. A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez.