TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001

Európai Fenntartható Energia Hét - Sustainable Energy Europe Week - 2016. június 13-17.

Az Európai Bizottság az energiaügyi illetve a vállalkozásokat támogató szervezeteinek együttműködésében rendezi meg a Fenntartható Energia Hét rendezvénysorozatot, melyben idén a fogyasztók kerülnek a központba. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható energiagazdálkodás fontosságára, a megújuló energia felhasználásában rejlő lehetőségekre, az energiahatékonyság növelésének előnyeire.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is kiemelt figyelmet fordít a fenntartható életmód fogyasztóvédelmi eszközrendszeren keresztüli népszerűsítésére, melyet tavaly a KEOP-6.4.0/14-2015-0001 pályázat keretében valósított meg. Tekintse meg a kampányhoz kapcsolódó alábbi kisfilmünket:

A Fenntartható Energia Hét mellett megrendezik az Energia Napokat is. Az Energia Napok kezdeményezés célja, hogy a lakosság és a vállalkozások számára bemutassa a fenntartható energiagazdálkodás fontosságát, a tiszta, biztonságos, környezetbarát energiagazdálkodásra való áttérés lehetőségeit, annak előnyeit.

Együtt az egészségért és a hosszú életért!

2016. április 7-én világszerte együtt ünnepeljük az Egészségügyi Világnapot. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) minden évben egy globális, közegészségügyi problémára hívja fel a figyelmet, így az idei évben a cukorbetegség került középpontba. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét az egészségtudatos fogyasztás fontosságára.

Megnyitott az NFH fenntarthatósági és egészségtudatos bemutatóterme

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság évente több alkalommal laboratóriumi nyílt napokat szervez diákoknak. A decemberi nyílt nap abból a szempontból volt különleges, hogy a látogatók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer- és Vegyipari, valamint Mechanikai és Villamos Laboratóriuma után megtekinthették az újonnan megnyílt fenntarthatósági és egészségtudatos bemutatótermet is. 2015. december 16-án az Élelmiszer- és Vegyipari, valamint Mechanikai és Villamos Laboratórium nyílt napot tartott a budapesti Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola két osztálya számára.

Az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumban a diákoknak bemutatásra kerültek különböző mérési technikák, tájékoztatták a diákokat az egészségtudatossággal és fenntartható fogyasztással kapcsolatos vizsgálatok laborvizsgálati eredményekről. Elsőként ismertették a kereskedelemben kapható élelmiszerek és háztartás-vegyipari termékekre jellemző előírásokat. Megbeszélték az összetevők pontos, előírásoknak megfelelő alkalmazását, és bővebben kitértek az allergén anyagokat érintő szabályozásokra.

Hasznosítsa Ön is a külföldi jó gyakorlatokat!

„Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű, TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében az egészségtudatosság témakörében széleskörű kutatást végzett a fogyasztóvédelmi hatóság. A felmérés eredményeképp a tárgykörben fellelhető külföldi jó gyakorlatok összegzésre kerültek egy kiadványban, melyet szívesen ajánlunk mind a vállalkozások, iskolák, tanárok, mind pedig a fogyasztók részére. Ezek a kezdeményezések ugyanis hasznára válhatnak a tanulóknak az oktatásban, a vállalkozások mikro- és makrokörnyezetében, de akár a családi háztartásokban is.

A fogyasztóvédelem megújulása a fogyasztók egészségtudatos fejlődését is eredményezi

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y         

TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt
Zárórendezvény

Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. november 24-én tartotta meg a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú, „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt záró rendezvényét.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) – projektjének célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy vásárlási döntéseik során milyen fontos szerepet játszik az egészségtudatossági szempontok figyelembevétele. A Hatóság a több hónapon át tartó átfogó kampány keretében kívánt segítséget nyújtani a fogyasztóknak abban, hogy vásárlásaik során miként helyezhetik előterébe, részesíthetik előnyben az egészségtudatosság szempontjait. A projekt során elért eredményeket a Hatóság projektzáró rendezvény keretén belül foglalta össze.

Sajtómeghívó

SAJTÓMEGHÍVÓ

TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt
Projektzáró Rendezvény

 

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tisztelettel meghívja Önöket „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)”elnevezésű projekt projektzáró rendezvényére, melyre a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében kerül sor.

Különleges projekt záró momentumához érkezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Több hónapon át átfogó kampány révén segítettük a fogyasztókat – kortól és nemtől függetlenül – abban, hogy vásárlásaik révén miként dönthetnek az egészségtudatosság mellett. A projektzáró rendezvényen bemutatjuk a projekt eredményeit és beszámolunk a legfontosabb tapasztalatainkról is.

Mit jelent a ftalát? S miért rossz, ha azt a gyermekjátékban használják fel?

Éljen tudatosan, vásároljon megfontoltan!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legújabb kisfilmje „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében, a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt részeként készült el.

Ebből az érdeklődők megtudhatják, hogy miért tilos ftalátot alkalmazni a gyermekjátékokban, mit kell tudni a biztonságos játékválasztásról.

Górcső alatt a külföldi fogyasztóvédelmi jó gyakorlatok

A WHO értelmezése szerint az egészség állapotát nemcsak a testi és lelki tényezők befolyásolják, hanem a szociális jólét is - hangzott el a szombathelyi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által a vállalkozók számára szervezett workshop kezdetén. Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése érdekében rendezett országos körút előadásai azonban minden fogyasztóhoz szóltak. A szombathelyi eseményen a fogyasztóvédelmi egyesület tagjai ugyancsak összegyűjtötték a hasznosítható információkat, és tapasztalataikat megosztották a NFH szakembereivel, akik érdeklődve fogadták a tippeket. „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett előadásra a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került sor.

Lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által meghirdetett Ötletverseny

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y         

TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt

Lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által meghirdetett Ötletverseny

 

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. november 4-én sajtónyilvános díjátadó esemény keretében zárta le „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett ötletversenyét, melyre a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került sor.

Sajtóközlemény: Lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által meghirdetett Ötletverseny

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y         

TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt

Lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által meghirdetett Ötletverseny

 

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. november 4-én sajtónyilvános díjátadó esemény keretében zárta le „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett ötletversenyét, melyre a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került sor.