EVP

Ellenőrzési és vizsgálati program 2016.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzeti fejlesztési miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2016-ban az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket és vizsgálatokat:

 

I. KIEMELT ELLENŐRZÉSEK ÉS VIZSGÁLATOK

Kijelölték a 2016. évi fogyasztóvédelmi ellenőrzési területeket

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Jóváhagyta a nemzeti fejlesztési miniszter a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot. Továbbra is a fogyasztók testi épségének, egészségének, és vagyoni biztonságának védelme került a vizsgálatok középpontjába, ugyanakkor az ellenőrzések kiterjednek még a közelmúltban elfogadott jogszabályi változások betartására is, így például a termékbemutatókra vonatkozó szigorításokra. A webáruházakat új, korszerű internetes laboratórium segítségével vizsgálják, míg a műszaki és vegyipari laborokban háztartási kisgépeket, játékokat, gyermekgondozási termékeket tesztelnek majd.

Ellenőrzési és vizsgálati program 2010

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a szociális és munkaügyi miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2010-ben az alábbi témákban tart ellenőrzéseket: >>>

Ellenőrzési és vizsgálati program 2011

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2011-ben az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket:  >>>

Ellenőrzési és vizsgálati program 2012

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2012-ben az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket és vizsgálatokat:  >>>

Ellenőrzési és vizsgálati program 2013

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2013-ban az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket és vizsgálatokat:  >>>

Ellenőrzési és vizsgálati program 2015

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzeti fejlesztési miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2015-ben az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket és vizsgálatokat:

Ellenőrzési és vizsgálati program 2014

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott ellenőrzési és vizsgálati programja alapján 2014-ben az alábbi tárgykörökben tart ellenőrzéseket és vizsgálatokat:

Évértékelő: A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összefoglaló jelentése a 2014. évről

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tevékenységének fókuszában 2014-ben is a fogyasztók életének, testi épségének, egészségének, illetve vagyoni érdekeinek a megóvása állt. Az NFH szakmai irányítása mellett a hatóság 55 témavizsgálatot folytatott le, melynek keretén belül a felügyelőségek 42 785 ügyszámot rögzítettek. A szakmai feladatok érdemi részét a kereskedelemmel összefüggő ellenőrzések, a piacfelügyeleti tevékenységből eredő hatósági tevékenységek valamint a közszolgáltatásokkal kapcsolatos témavizsgálatok képezték.

FOGYASZTÓVÉDELMI ELLENŐRZÉSEK ÉS VIZSGÁLATOK 2015-BEN

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az idei évben is a fogyasztók egészségének, testi épségének és vagyoni biztonságának a védelme áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzéseinek fókuszában. A 2015. évben a témavizsgálatok száma csökken, bizonyos ellenőrzések időtartama viszont nő, ezzel is biztosítva az alaposabb, mélyebb és a problémák valódi megoldását ígérő program megvalósítását.