karácsony után

Karácsony utáni jogérvényesítési lehetőségek: ünnepek utáni cserebere

Az ünnepen túl, az első meglepetéseket átélve remélhetőleg minden szerettünk, s mi magunk is örülünk a karácsonyra kapott ajándékoknak. De mit tehet akkor, ha kedvenc könyvét két példányban kapta meg, vagy a nagymama által ajándékozott pulcsi nem megfelelő méretű, színű? Mire kell ügyelnie még az ünnepi időszakban, mihez van joga a reklamációk terén?

Hasznos tanácsok a tökéletes ünnephez

Sűrűsödnek a teendők, egyre nagyobb a forgalom az utakon és az üzletekben, mindenki tökéletes karácsonyi menüt és ajándékokat szeretne. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a vásárlások során figyelemmel járjunk el, valamint a vásárlást követően is tudatosan éljünk szavatossági jogainkkal.

 

forrás: www.privatbankar.hu

Hasznos ünnepi tudnivalók

Soha nem lehet azt mondani, hogy a karácsonyi időszak nagybevásárlásainak idején haszontalan lenne a hatósági tájékoztatás a tekintetben, hogy mire ügyeljenek elsősorban a vásárlók. Amellett, hogy természetesen mindenki boldog, nyugodt, és nem kellemetlen meglepetésekkel teli ünnepet szeretne, nem árt odafigyelni arra, hogy ne megszokásból, automatikusan vásároljunk. Hogy ne hagyjuk magunkat a tömeggel sodródni és megfelelő körültekintés nélkül vásárolni. Az ajándék értékéhez hozzáadódik, ha megfelelő gondossággal, előzetes tájékozódással igyekszünk kiválasztani szeretteinknek az ajándékot. Hatóságunk összeállította a fontosabb tudnivalókat a karácsonyi vásárlást megelőző, valamint az ünnepi időszakra vonatkozóan, a két ünnep közötti jogérvényesítési lehetőségeket illetően, mely ezen a linken olvasható: www.nfh.hu/karacsony_2016.

Mit tehetünk, ha nem működik, vagy nem tetszik az ajándék?

Az ünnepen túl, az első meglepetéseket átélve remélhetőleg minden szerettünk, s mi magunk is örülünk a karácsonyra kapott ajándékoknak. De mit tehet akkor, ha kedvenc könyvét két példányban kapta meg, vagy az ajándék pulcsi nem megfelelő méretű, színű? Mire kell ügyelnie és mihez van joga a reklamációk terén?

Karácsony utáni fogyasztói panaszok – külföldi céggel szemben is van segítség!

Előfordulhat, hogy az ünnepi időszak elteltével a karácsonyi ajándékként külföldi cégtől megvásárolt termék meghibásodik, és a külföldi kereskedő nem válaszol a fogyasztó panaszára, nem teljesíti a fogyasztókat megillető szavatossági és garanciális jogokat.

Karácsony utáni fogyasztói panaszok – külföldi céggel szemben is van segítség!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Előfordulhat, hogy az ünnepi időszak elteltével a karácsonyi ajándékként külföldi cégtől megvásárolt termék meghibásodik, és a külföldi kereskedő nem válaszol a fogyasztó panaszára, nem teljesíti a fogyasztókat megillető szavatossági és garanciális jogokat, illetve a külföldi webáruházból vásárolt termék esetében az eladó figyelmen kívül hagyja a vásárlót megillető indokolás nélküli visszaküldési, elállási jogot.