gazdasági reklám

Hajnövesztés pár nap alatt? A reklám és a valóság kapcsolata

Lehetetlen ígéretek, ismert emberek nevével való visszaélés: csak néhány felháborító részlet egy újabb átverésgyanús hirdetésből, mely hajnövesztőt próbál eladni a hiszékeny érdeklődőknek. A készítmény több ezer forint, és azt ígérik, pár nap alatt új hajkoronát növeszthetünk.

Árubemutatón járt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Akaratlanul termékbemutatóra invitálta egy vállalkozás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatóját. A rendezvényen a hatóság vezetője és kísérője, a Fővárosi Kormányhivatal kollégája, mint vásárlók hallgatták végig a programot, átvették az ajándékot a nyereménysorsoláson, és szerződést kötöttek. Csak ezek után igazolták magukat, megkezdve a fogyasztóvédelmi eljárás további szakaszát.

2016 januárjától szigorodnak az árubemutatókra vonatkozó szabályok. Egyebek mellett a cégek kötelesek lesznek ügyfélszolgálatot működtetni, és nem küldhetnek olyan meghívókat sem, melyen nyereményt ígérnek a résztvevőknek.

Jogszabály Hírlevél / 2015.06.25/1.

A Magyar Közlöny 84/2015. számában megjelent a Magyarország 2016. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2015. évi LXXII. törvény (továbbiakban: tv.), mely módosítja a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényt (továbbiakban: Grtv.). A Grtv. alábbi módosításai 2015. július 4-étől hatályosak, új hatásköri előírást is tartalmaznak a fogyasztóvédelmi hatóságnak.