kampány

Karácsonyi bevásárláskor is figyeljen a jelekre!

Jelek címmel indított kampányt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) november végén, amelynek célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a zavarkeltő, tiltott elektronikus eszközök terjedésére. Múlt héten, illetve azt megelőzően a fogyasztóvédelmi hatóság honlapján beszámoltunk arról, hogy mit is jelent a gyakorlatban az, hogy az elektronikus eszközök zavart kelthetnek pl. más háztartási berendezések működésében. Milyen lépések tehetők megelőzésként, annak érdekében, hogy a megvásárolt elektronikai termék számunkra is gondtalanul használható legyen? Az NMHH tanácsai az alábbiakban olvashatóak.

Milyen problémát jelenthet egy tiltott elektronikus eszköz használata?

Jelek címmel kampányt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amelynek célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a zavarkeltő, tiltott elektronikus eszközök terjedésére. Milyen problémát jelenthet a gyakorlatban, ha egy eszköz zavart kelt? Az Észak-Amerikából érkező csúcskategóriás okostelefonok itthon szinte biztosan nem működnek megfelelően a közbeszédben gyakran 4G-ként említett LTE-hálózaton, míg a DECT 6.0 rendszerű vezeték nélküli telefonok zavart okozhatnak más háztartási berendezések működésében.

NMHH-kampány az elektronikus eszközök zavartalan használatáért

"Jelek" címmel e héttől kampányt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amelynek célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a zavarkeltő, tiltott elektronikus eszközök terjedésére. A kezdeményezés – a karácsony előtti időszakban még inkább – erősíteni kívánja a tudatos vásárlói magatartást és tájékoztatást nyújt az elektronikus berendezések biztonságos, zavarmentes használatához.

ide

A fogyasztók november 23-tól jövő év elejéig találkozhatnak televízióban, online médiumok és közösségi oldalak felületén, illetve újságokban a médiahatóság figyelemfelhívó reklámjaival.

Alig ismerjük fogyasztói jogainkat

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Fogyasztói jogainkról indít tájékoztató kampányt az Európai Bizottság Magyarországon

Brüsszel, Budapest – 2015. június 19. - Annak ellenére, hogy mi magyarok több problémával szembesülünk, áruk vagy szolgáltatások vásárlása, illetve igénybevétele során, és gyakrabban vásárolunk megtévesztő reklámok hatására is, kevésbé ismerjük alapvető fogyasztói jogainkat, mint európai polgártársaink – állapítja meg a fogyasztói jogok ismeretét vizsgáló legutóbbi európai kutatás. Ezért indít jogainkkal kapcsolatos tájékozottságunk növelése céljából figyelemfelkeltő kampányt az Európai Bizottság Magyarországon és további 13 tagállamban. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen megvalósított kampány célja a fogyasztók figyelmének felhívása egyebek mellett arra, hogy jogukban áll a hibás árukat megjavíttatni vagy kicseréltetni, joguk van az interneten vásárolt árukat 14 napon belül visszaküldeni, joguk van tisztességtelen kikötések nélküli szerződést kötni, illetve joguk van a hiteles és korrekt tájékoztatáshoz és reklámokhoz.