nyári idegenforgalmi ellenőrzés

Folyamatosak a nyári ellenőrzések - Csongrád megyében is

Fesztiválokat, vendéglátóhelyeket, strandokat és taxisokat is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi szakemberek az idegenforgalmi szezon kapcsán. A hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi fogyasztóvédelmi ellenőrzések

K Ö Z L E M É N Y

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vendéglátóhelyek, idegenforgalmi szolgáltatók betartsák a szabályokat. A fogyasztóvédelmi hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Az idegenforgalmi főszezon hatósági mérlege

A nyári főszezonban összesen 1844 ellenőrzést végeztek a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai, amiből 424 esetben tártak fel kisebb súlyú szabálytalanságot, ez 23 százalékos kifogásolási arányt jelent, ami 7 százalékponttal kevesebb a tavalyinál. A hatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít a vendéglátóipar és a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzésére.

Fogyasztóvédelmi szempontból is sikeres volt a nyári idegenforgalmi szezon

Az elmúlt időszak egyik legsikeresebb szezonja volt az idei nyári főszezon, a korábbinál sokkal kevesebb fogyasztóvédelmi szabálytalansággal találkoztak a hatósági ellenőrök – hangsúlyozta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) közösen tartott sajtótájékoztatón.

A nyári idegenforgalmi ellenőrzések eddigi tapasztalatai

 

Mire figyeljünk utazás, nyaralás közben? Mit tegyünk, ha a szálláshely nem olyan, mint amit a katalógusban mutattak nekünk? Tengerparti szállás 100 méterre a tengertől, de lehet, hogy légvonalban? Az MTV1  riportjában a témakörrel foglalkozott.

forrás: MTV

Mire figyeljünk a strandokon?

Megkezdődtek az idegenforgalmi főszezoni fogyasztóvédelmi ellenőrzések, az idei évben a megszokott ellenőrzési területek – a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, a gyermekek által használt játék- és sporteszközök – mellett a hatóság kiemelt szerepet szán a rendezvényekre kitelepült egységek és a taxi-szolgáltatás ellenőrzésére, ezekről tájékoztatta Kiss Anita a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a FEM3 Café nézőit a mai nap:

A fogyasztóvédelmi hatóság megkezdi a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket

Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter által jóváhagyott éves ellenőrzési és vizsgálati program alapján a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelemért felelős szervezeti egységei június elsején megkezdik a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket - jelentette be Kiss Anita, az NFH szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Elmondta: a nyár végéig tartó országos idegenforgalmi ellenőrzések egyebek közt kiterjednek a szezonális termékekre, a vendéglátóhelyekre, a fesztiválokra és alkalmi rendezvényekre, a taxis szolgáltatásokra. A részletekről Kiss Anita közölte, hogy a szezonális termékek vizsgálata többek között érinti a gyermekjátékokat, a fürdőruhákat, a napszemüvegeket, a strandlabdákat és a söröket.

Az NFH a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársággal együttműködve az ellenőrzéseket kiemelten kezeli, hozzájárulva a fogyasztói elégedettség növekedéséhez, illetve segítve a tisztességes és jogkövető vállalkozások tevékenységét.