önkéntes termékvisszahívás

A Scania termékbiztonsági okokból visszahívja kék Scania dzsekis Teddy plüssmackóit

A Scania termékbiztonsági okokból visszahívja kék Scania dzsekis Teddy plüss mackó termékét (Cikkszám: P / N 2199875), mivel annak cipzárja kilazulhat, leeshet, így fulladásos veszélyt jelent. Eddig egyetlen ilyen esetről sem érkezett jelentés.

A Scania arra kéri a vásárlóit, hogy haladéktalanul függesszék fel a termék használatát, és azt vigyék vissza bármelyik Scania márkaszervizbe, ahol visszakapják a teljes vételárat.

Önkéntes termékvisszahívás: IKEA MYSINGSÖ strandszék

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy ha 2007 februárja előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, vigye vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát. A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek.

Toyota visszahívás a Takata légzsák miatt

Európa-szerte 1,47 millió, Belgiumban és Luxembourgban 37 ezer gépjárművét hívja vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt - írta az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán szerdán. Magyarországon a Toyota Central Europe Kft. tájékoztatása szerint a négy modell összesen 15 856 járműve érintett a visszahívási kampányban. A márka magyarországi képviselete közölte, hogy a Toyota magyarországi vevőszolgálati osztálya értesíti az érintett ügyfeleket az akcióról. Az alkatrészt,  amely esetlegesen meghibásodhat, a Toyota magyarországi márkakereskedői hálózatának szervizeiben térítésmentesen cserélik - hangsúlyozták.

Siemens termékbiztonsági figyelmeztetés

A Siemens vállalat által közzétett figyelemfelhívás szerint a 2002-ben gyártott Siemens márkájú szárítógépek és a 2009 január és 2011 október között gyártott szabadonálló gáztűzhelyek tulajdonosait kérik, hogy ellenőrizzék készülékük érintett-e az alábbiak szerint.

Friss információk a Samsung Galaxy Note7 készülék visszahívásával kapcsolatban

Honlapunkon szeptemberben közzé tettük a Samsung hivatalos álláspontját a Samsung Galaxy Note7 készülékek visszahívásával kapcsolatban. A gyártó az elmúlt hetek tapasztalatai alapján friss információkat tett közzé honlapján a napokban, miszerint felfüggesztik a Galaxy Note7 okostelefonok további cseréjét illetve értékesítését, valamint a készülékek gyártását leállítják. A fogyasztóvédelmi hatóság felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy nem kötelesek másik típusú készülék cseréjét elfogadni, kérhetik azonnal a vételár visszatérítését. A cég közleménye az alábbiakban olvasható.

Termékvisszahívás - IMPA Kela Rust rozsdakonverter

A Carcolor Kft. gyártási hiba miatt visszahívja az IMPA Kela Rust nevű, 1412 1015 cikkszámú rozsdakonvertert. A hibás széria a lot: 16030393 gyártási számmal került forgalomba. Kérik, hogy amennyiben ilyen terméket vásárolt, vigye vissza üzletükbe és ingyenesen kicserélik, akár a megbontott csomagot is.

Információk a Samsung Galaxy Note7 termékvisszahívással kapcsolatban

A Samsung honlapján tájékoztatást tett közzé a Galaxy Note7 készülékekkel kapcsolatban felmerült problémát érintően. A napokban a termékkel kapcsolatos esetekre vonatkozóan alapos vizsgálatot folytattak, amely során akkumulátort érintő hibát tártak fel. Világszerte csupán kisszámú ilyen esetről szereztek tudomást. Beszállítóikkal közösen jelenleg is alapos vizsgálatot folytatnak, hogy azonosítsák a piacon lévő, érintett akkumulátorok körét. Mivel a felhasználóink biztonsága a legfontosabb, ezért a vizsgálat lezárultáig leállították a Galaxy Note7 értékesítését, és elkezdték a termékek önkéntes visszahívását.

Önkéntes termékvisszahívás

A Clorox vállalat önkéntesen visszahívja a 2016. március 21-e előtt gyártott Liquid Plumr® Pro-Strength Slow Flow Fighter® Clog Remover (korábban Liquid Plumr® Foaming Pipe Snake® néven árusított) termékeket, mivel néhány nem megfelelően működő gyermekbiztos kupakot találtak ezeknél. Az érintett termékek gyártási száma JS16081, vagy alacsonyabb, amely kódszám a hátsó címke aljára van nyomtatva, egy kis mezőbe.

Az egyéb Liquid Plumr termékekre a visszahívás nem vonatkozik. A 2016. március 21-e után gyártott (JS16082-es, vagy magasabb gyártási számú) termékek már más típusú gyermekbiztos kupakkal vannak ellátva, és biztonságos az utasítás szerinti használatuk.

Gyermekkerékpárokat hív vissza a Praktiker

Az áruház tájékoztatása szerint a Polymobil Kft. a „7Mérföld feliratú” B1201G-01 (EAN: 5996093994362), valamint a B1201G-02 (EAN: 5996093994379) típusú 12” támasztókerékkel ellátott gyermekkerékpárokat az első kerékre ható fék hiánya miatt visszahívja.

Önkéntes termékvisszahívás: A STIHL visszahívja HSA 65 és HSA 85 típusú akkumulátoros sövénynyíróit

A STIHL gyártó visszahívja HSA 65 és HSA 85 típusú akkumulátoros sövénynyíróit, mivel ezeknél a típusoknál ritka esetben előfordulhat, hogy az elektronika nem megfelelően működik. Ez a meghibásodás bizonyos körülmények között azt okozhatja, hogy a gép már csak az egyik (pl. a fogantyún található) kapcsoló működtetésekor beindul (melyhez normál esetben mindkét kapcsoló együttes alkalmazása szükséges), továbbá előfordulhat, hogy a motor magas fordulatszámon jár és a kések a működtető kar elengedése után nem állnak le azonnal.