lábbeli

3 év alatti gyermekeknek szánt textilruházati termékeket és lábbeliket ellenőrzött a hatóság

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A hatóság 3 év alatti gyermekeknek szánt textilruházati termékeket, illetve lábbeliket ellenőrzött. A vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a mintavételezett termékek mennyire biztonságosak és azok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak. A hatóság évek óta kiemelt feladatának tekinti a csecsemők és kisgyermekek számára készített termékek folyamatos vizsgálatát. Az ellenőrzésben összesen 46 féle termék - 35 db gyermekruha és 11 pár gyermek lábbeli - szerepelt. A laboratóriumi vizsgálatok alapján mindössze 1 pár lábbeli és 5 db gyermekruházati termék felelt meg a termékbiztonsági előírásoknak.

Őszi cipővásárlás – jó tanácsok előtte és utána

K Ö Z L E M É N Y

A cipő élettartamát több tényező is befolyásolja. Annak érdekében, hogy ne csak a vásárlásnak örüljünk, hanem hosszútávon is viselhessünk egy-egy darabot, nem árt már vásárlás előtt tájékozódnunk néhány tulajdonságáról. Mit tehetünk azonban, ha már megvan a cipőnk, viszont később kiderül, hogy mégsem volt olyan jó vétel? Mennyi ideig vihetjük vissza? Mikor kinek kell bizonyítania? Milyen szavatossági jogok közül választhat a fogyasztó? Közleményünkből egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

Közlemény díjváltozásról

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által reklamáció alapján végzett vizsgálatok szakvéleményének díjtételei az alábbi tágykörben 2016. március 1-től a következőképp alakulnak:

  Vizsgálandó termék   Vizsgálati díj (bruttó)
  Lábbeli, bőrdíszmű   7 620 Ft
  Textil és textilruházat   7 620 Ft

Gyermekcipő vásárlását tervezi? Ezekre kell odafigyelnie!

A lábbeli öltözetünk fontos kiegészítője, amely megjeleníti a mindenkori divatot, ugyanakkor védi a lábat a külső hatásoktól. Ezen túlmenően a lábbelinek megfelelő kényelmet kell biztosítania és felépítésének, kialakításának olyannak kell lennie, hogy a test tömegének terhelésére ne deformálódjon. A gyermekkorcsoportú lábbeliknél ezen elvárásoknak még inkább érvényesülni kell. Azt minden kezdő szülő észleli, hogy a baba lába sok mindenben eltér a felnőttétől, például a hosszához mérten igen széles. Ennek következtében a cipőipar nyolcféle gyermeklábbelit gyárt: bébi-, tipegő-, kisgyermek-, gyermek-, kisfiú-, leányka-, fiú- és leánycipőt. Az első négy korcsoportban az orrformának szélesnek kell lennie, míg a kisfiú és leányka lábbeliknél, az orr-rész kialakításánál bizonyos mértékig figyelembe lehet venni a divatirányzatot, ezért gömbölyű orrformával is készülhetnek.  A fiú és leány lábbelik orr-részén teljes mértékben érvényesülhet a divathatás.

Tanácsok sport- és szabadidőcipő vásárlásához

A sport és szabadidő lábbelik napjainkban valamennyi korosztályt tekintve igen népszerűek. Az életstílus-divat miatt ezek a cipők ráadásul mindennapi viseletként is szolgálnak. Öltözetünk egyes darabjai közül a cipő az, amit kizárólag csak felpróbálás után szabad megvenni.

Bőr lábbelik hatósági vizsgálata - meglepő eredmények

 

 A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában 25 pár cipőt vizsgáltak meg a szakemberek. A vizsgálaton 4 pár cipőről derült ki, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre. A kapcsolódó sajtóközlemény, a kifogásolt termékek listája itt olvasható.

Veszélyes lábbelik, a magasabb króm tartalom súlyos egészségügyi kockázatot jelenthet

Tekintse meg az Rtl klub híradójának felvételét a hatósági vizsgálat eredményeivel kapcsolatban. A cipőkben talált króm erősen mérgező, rákkeltő anyag- allergiás kiütést okoz, már nagyon alacsony koncentrációban is képes bőrgyulladást, dermatitiszt kiváltani. A kapcsolódó sajtóközlemény, a kifogásolt termékek listája itt olvasható.

Egészségre káros anyagok több lábbeliben: cipőket vizsgált a Hatóság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában 25 pár cipőt vizsgáltak meg a szakemberek. A vizsgálaton 4 pár cipőről derült ki, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre. Ezen cipők forgalmazását a Hatóság megtiltotta. A szakemberek 5 pár gyermek, 12 pár női, 8 pár férfi cipőt ellenőriztek a laboratóriumban. A 4 pár kifogásolt lábbeli bélésében 5 mg/kg-nál magasabb volt a króm tartalom, ami súlyos egészségügyi kockázatot jelenthet.

A cipőkben talált króm erősen mérgező, rákkeltő anyag- allergiás kiütést okoz, már nagyon alacsony koncentrációban is képes bőrgyulladást, dermatitiszt kiváltani.