FEM3

Napszemüvegben - biztonságban

 A jó napszemüveg lencséje maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, nem torzít, és sérülésmentes. Napjainkban egyre többen ismerik fel a káros ultraibolya sugárzás elleni védekezés szükségességét.

Allergiás reakciót okozhat ékszerünk, vagy pénztárcánk

Bizonyos vegyi anyagok az emberi bőrrel tartósan vagy nagy gyakorisággal érintkezve az élő szervezet számára akár komoly kockázatot is jelenthetnek. Ilyen anyagok az egyes ékszerekben található nikkel, bőripari árucikkekben fellelhető króm (VI) és a textíliák színezésére alkalmas azoszínezék. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ezeket a termékeket vizsgálta a közelmúltban. A FEM3  Café műsorában Vermes Bella, a Hatóság szóvivője beszélt a vizsgálat eredményeiről, Dr Kriston Renáta bőrgyógyász pedig azok egészségügyi kockázatairól.

Termékbiztonsági tanácsok a kozmetikai termékek megfelelő kezeléséhez

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a napokban publikálta az ajakápoló termékek piacfelügyeleti vizsgálati eredményeit tükröző sajtóközleményét, melyet ezen a linken olvashat.

Mire figyeljünk a strandokon?

Megkezdődtek az idegenforgalmi főszezoni fogyasztóvédelmi ellenőrzések, az idei évben a megszokott ellenőrzési területek – a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, a gyermekek által használt játék- és sporteszközök – mellett a hatóság kiemelt szerepet szán a rendezvényekre kitelepült egységek és a taxi-szolgáltatás ellenőrzésére, ezekről tájékoztatta Kiss Anita a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a FEM3 Café nézőit a mai nap:

A mágneses játékok is lehetnek veszélyesek

Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a FEM3 Café című ma reggeli műsorában azon veszélyes mágneses játékokra hívta fel a figyelmet, amelyek súlyos sérülést is okozhatnak a kisgyermekeknek. A kapcsolódó blog cikkünk itt olvasható.

A samponban rejlő veszélyek

 

Samponokat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A felmérés során két gyógynövényes termékben olyan baktériumokat találtak, melyek károsíthatják az egészséget és súlyos esetben akár vakságot is okozhatnak, nyilatkozta Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője. A kapcsolódó sajtóközlemény itt olvasható.