veszélyes

Biztonságos az a játék, amelyet gyermekének vett?

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei gyermekjátékokat vizsgáltak. Az ellenőrzés során 81 fajta termékből történt mintavétel, ebből 48-féle termék esetében volt megállapítható, hogy veszélyt jelentenek a gyermekekre nézve. Ezen termékek magukban hordozzák a fulladásveszély, szemsérülésveszély, illetve a tartós egészségkárosodás kockázatát.

Negatív listára került újabb két fényfüzér

A tavaszváró, virágokat formáló hangulatvilágítás vásárlásakor is érdemes körültekintően eljárni. Ezúttal két termék került fel a fényfüzérek negatív listájára: egy márka- és termékazonosító jelölés nélküli, lomblevelű virágzó fát ábrázoló termék, és a "100 LED BALL LIGHT" megnevezésű, gömb alakú lámpatest (megjelenésük az alábbi képen is látható).

Ezek a nem megfelelő termékek magukban hordozzák az áramütés- és a tűzveszély kockázatát.

A biztonságos, és a nem megfelelő fényfüzérek teljes listái elérhetőek a következő linkekről:

Hajsamponok és hajbalzsamok vizsgálata - Két veszélyes termék forgalmazását tiltotta meg a Hatóság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szemgyulladást, fekélyt, és mérgezést okozó anyagok két hajsamponban.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 20-féle, gyógynövényeket és/vagy növényi eredetű összetevőket tartalmazó hajápolási terméket ellenőrzött. A hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában 18 sampont és 2 hajbalzsamot vizsgáltak meg a szakemberek, két termékről derült ki, hogy károsak lehetnek az egészségre.