Kosár magazin

Sok a panasz a webes rendelésekkel kapcsolatban

Az M1 Kosár című magazinja március elejei műsorában bemutatta, miként és hogyan kell kinéznie egy korrekt webáruház oldalának, ahonnét problémamentesen lehet rendelni. Egyre többen vásárolnak ugyanis az interneten és ezzel párhuzamosan egyre több fogyasztói panasz is keletkezik – nyilatkozta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Tanszerekkel kapcsolatban is reklamálhat

Az iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak; tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák ellenőrzésére került sor. A mintavételezett termékek közül 1 színesceruza, 1 tolltartó és 1 tornaruha esetében merült fel kifogás.

Hajnövesztés pár nap alatt? A reklám és a valóság kapcsolata

Lehetetlen ígéretek, ismert emberek nevével való visszaélés: csak néhány felháborító részlet egy újabb átverésgyanús hirdetésből, mely hajnövesztőt próbál eladni a hiszékeny érdeklődőknek. A készítmény több ezer forint, és azt ígérik, pár nap alatt új hajkoronát növeszthetünk.

Szezonális húsvéti termékeink - mire figyeljen még a húsvéti bevásárlás előtt

A húsvéti ünnepekre való tekintettel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság sonkákat, kalácsokat, illetve csokoládékat vizsgált. A kalácsok esetén az Élelmiszerkönyvi előírásokat vizsgálták meg, és egy termék esetén problémát találtak - derült ki az MTV1 március 24-ei Kosár című műsorából, amelyből azt is megtudhatjuk, mi a tökéletes kalács receptjének titka.

Milyen szempontokat vegyen figyelembe napszemüveg vásárlása során?

A jó napszemüveg lencséje maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, nem torzít, és sérülésmentes. Az MTV1 Kosár Magazin című műsorából is megtudhatják, mire kell vigyázni a napszemüveg vásárlásakor, s hogy mire jutott  a hatóság a napszemüvegek bevizsgálása során.

Nyaralás meglepetések nélkül

Sokan júniusra időzítik nyaralásukat, hiszen előszezonban nincs akkora tömeg a közkedvelt üdülőhelyeken, akciós áron is utazhatunk, az időjárás viszont már kedvezőbb lehet. Érhetnek azonban kellemetlen meglepetések is minket a szálláshelyen. Mire figyeljenek oda szerződéskötés előtt és után?

Javítás, csere, pénzvisszafizetés

 

Milyen jogai vannak a vásárlóknak?  A szavatossággal és a jótállással foglalkozott az MTV új fogyasztóvédelmi magazinműsora. Fontos információk a Kosárban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság segítségével.