EVL

Fókuszban a húsvéti ellenőrzések - vizsgálati eredmények 2017

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriumában az ünnepekre való tekintettel csokoládékat, sonkákat, kalácsokat vizsgáltak, melynek eredményei az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

Fókuszban a húsvéti ellenőrzések

A kormány kiemelt fogyasztóvédelmi ellenőrzései a húsvéti időszakban is eredményt hoztak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriumában az ünnepekre való tekintettel csokoládékat, sonkákat, kalácsokat vizsgáltak.

A termékek esetében a minisztérium laboratóriumának kompetenciája azt vizsgálni, hogy élelmiszerek tekintetében a címkén szereplő tartalom megfelel-e a valóságnak, illetve a megnevezésre vonatkozó előírásnak.

Festékipari termékek vizsgálata

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A hatóság szakemberei az idei évben 18-féle festékipari terméken végezték el a szerves illóanyag (VOC) tartalom meghatározását. A szúrópróbaszerűen mintavételezett 18-féle festékipari termék esetében valamennyi termék szerves illékony vegyület (VOC) tartalma megfelelt az előírt határértéknek.

Az NFH képviseltette magát az idei kozmetikai konferencián is

A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (Kozmos) 2016. november 10-11-én tartotta szakmai konferenciáját Visegrádon, ahol az illetékes hatóságok, köztük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakértője is beszámolt a 2016. évi ellenőrzési tapasztalatokról. A konferencia célközönsége a kozmetikai és háztartás vegyipari termékeket gyártó, és fogalmazó vállalkozások voltak, akik sok hasznos információhoz juthattak a jogszerű vállalkozói magatartás betartásához.

Bőrrel érintkező termékek vizsgálata

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei 72 olyan terméket vizsgáltak meg amelyek az emberi bőrrel gyakran, tartósan vagy szorosan érintkeznek. Az NFH akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában végzett vizsgálatok a bőrrel érintkező festett ruházati kellékekre, ezen belül is az alsóneműkre (például zokni, férfi és női fehérnemű), illetve a bőrből készült termékekre (például óraszíj, karkötő, pénztárca) terjedtek ki.

Szakmai konferencia a kozmetikai és háztartás-vegyipari termékek tárgyában

A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (Kozmos) 2016. november 10-11-én tartja szakmai konferenciáját Visegrádon, az illetékes hatóságok jeles képviselőinek részvételével, ahová meghívást kapott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakértője is. Fogyasztóvédelmi tárgyú előadásként a résztvevők a kozmetikumok piacfelügyeleti ellenőrzési tapasztalatairól, valamint a háztartás-vegyipari termékek idei ellenőrzési eredményeiről értesülhetnek.

Tanszerekkel kapcsolatban is reklamálhat

Az iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak; tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák ellenőrzésére került sor. A mintavételezett termékek közül 1 színesceruza, 1 tolltartó és 1 tornaruha esetében merült fel kifogás.

Itt az iskolakezdés. Megvette már a tanszereket?

Az iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak; tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák ellenőrzésére került sor. Az Inforádió Délelőtti Mérleg című műsorában az NFH Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriumának vezetőjét, László Erzsébetet kérdezték az ellenőrzés eredményeiről.

Laboratóriumi nyílt nap a Kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon

2016. augusztus 25-én Kecskeméten, a Kossuth téren megrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztiválon részt vett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos Laboratóriuma, valamint Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A látogatók képet kaptak a laboratóriumok mindennapi munkájáról és feladatairól.

Közeleg az iskolakezdés. Tolltartó, színesceruza, radír, tornaruha. Biztonságosak, megfelelőek?

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A közelgő iskolakezdésre való tekintettel a hatóság szakemberei különböző laboratóriumi vizsgálatokat végeztek el olyan termékeken, amelyeket a gyermekek az iskolában rendszeresen használnak. Ennek megfelelően különböző tolltartók, radírok, színesceruzák, valamint tornaruhák vizsgálatára került sor. A mintavételezett termékek közül 1 színesceruza, 1 tolltartó és 1 tornaruha esetében merült fel kifogás. („SKY Art” 12 db-os háromszög alakú junior színes ceruza cp 402-12 típus, „Lios my sport car” tolltartó 1 emeletes 400052, Lányka tornadressz G 6151).