Petrik Sándor

Programajánló: Szeged, július 12.

Július 12-én fogyasztóvédelmi előadás lesz Szegeden, a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezeténél. A program során a jelnyelvi akadálymentesítés megoldott.

Folyamatosak a nyári ellenőrzések - Csongrád megyében is

Fesztiválokat, vendéglátóhelyeket, strandokat és taxisokat is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi szakemberek az idegenforgalmi szezon kapcsán. A hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Iskolai ismeretterjesztés és Csada-díj átadás a Fogyasztóvédelmi Világnap keretében

Egész napos programmal készül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége az idei Fogyasztóvédelmi Világnapra. Március 13-án, pénteken a Szegedi Tudományegyetemmel karöltve Fogyasztóvédelmi napot szerveznek a Juhász Gyula Pedagógusképző karon és a gyakorló általános iskolában. A nap során a tanulók az „Okoskosar” és az „Okosotthon” interaktív oktatóalkalmazásokkal ismerkedhetnek, a pedagógus jelöltek pedig az Európai Fogyasztói Központról, az online vásárlás buktatóiról és a határon átnyúló fogyasztói panaszrendezés lehetőségeiről hallhatnak előadást. A nap a dr. Csada Lászlóról elnevezett díj átadásával zárul a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A délutáni rendezvényen jelen lesz dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megbízott főigazgatója is.