Csongrád

Programajánló: Szeged, július 12.

Július 12-én fogyasztóvédelmi előadás lesz Szegeden, a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezeténél. A program során a jelnyelvi akadálymentesítés megoldott.

Folyamatosak a nyári ellenőrzések - Csongrád megyében is

Fesztiválokat, vendéglátóhelyeket, strandokat és taxisokat is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi szakemberek az idegenforgalmi szezon kapcsán. A hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Meghívó: Közüzemi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi tapasztalatok

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2015. május 27-én tájékoztatót szervez közszolgáltatást nyújtó vállalkozások számára. Az esemény során a résztvevőkkel megosztja a hatóság a fogyasztói panaszokkal kapcsolatos tapasztalatait, valamint lehetőség nyílik a fogyasztóvédelmi szakemberekkel való személyes konzultációra is.

Fogyasztóvédelmi nyílt nap Szegeden

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyik fontos célja a fogyasztók ismereteinek bővítése, szemléletük formálása és a tudatos fogyasztói társadalom kialakítása, melynek egyik fontos eszköze a „Laboratóriumi nyílt napok” elnevezésű, évek óta sikeresen szervezett rendezvénysorozat. Szegeden is nagy sikert ért el a legutóbbi nyílt nap, mely a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének közös szervezésében, a Mechanikai és Villamos, valamint az Élelmiszer- és Vegyipari Laboratórium szakembereinek részvételével került megrendezésre.

Iskolai ismeretterjesztés és Csada-díj átadás a Fogyasztóvédelmi Világnap keretében

Egész napos programmal készül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége az idei Fogyasztóvédelmi Világnapra. Március 13-án, pénteken a Szegedi Tudományegyetemmel karöltve Fogyasztóvédelmi napot szerveznek a Juhász Gyula Pedagógusképző karon és a gyakorló általános iskolában. A nap során a tanulók az „Okoskosar” és az „Okosotthon” interaktív oktatóalkalmazásokkal ismerkedhetnek, a pedagógus jelöltek pedig az Európai Fogyasztói Központról, az online vásárlás buktatóiról és a határon átnyúló fogyasztói panaszrendezés lehetőségeiről hallhatnak előadást. A nap a dr. Csada Lászlóról elnevezett díj átadásával zárul a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A délutáni rendezvényen jelen lesz dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megbízott főigazgatója is.

Kiemelt érdeklődés az Európai Fogyasztói Központ szakmai előadásain

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) 2015. február 24-én az Enterprise Europe Network Dél-alföldi irodájával, valamint a Bács-Kiskun és Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben Kecskeméten és Szegeden szakmai előadásokat tartott vállalkozások részére.