nyílt labor nap

Laboratóriumi nyílt nap az NFH-nál

December 8-án a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos Laboratóri­u­ma vendégül látta a Csúcs '91 Oktatási és Vezetési Tanácsadó hallgatóit, akik megismer­ked­het­tek a háztartási villamos készülékek, a gyermek­játé­kok, és a sporteszközök néhány laboratóriumi vizsgálatával.

Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

2016. november végén került megrendezésre a budapesti Syma csarnokban a szépkorúak részére az immár hagyományosnak mondható szakkiállítás, amelyen az idős korosztály érdeklődési körének megfelelő programokból és kínálatból válogathattak az érdeklődők.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a kiállításon történő részvétele során hasznos és praktikus fogyasztóvédelmi tanácsokat nyújtott a standhoz látogatóknak.

,,Határon innen és túl Hírös Hét Fesztivál’’

Az immáron 82. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál, az idei évben augusztus 19. – augusztus 28. között felpezsdítve Kecskemét belvárosát, kínált sokszínű, attraktív programokat valamennyi korosztály számára. A szervezők a hagyományoknak megfelelően nagy hangsúlyt fektettek e térséget jellemző tradíciók bemutatására, mind a koncertek, kiállítások, mind pedig a gasztronómiai és gyermekprogramok révén. A siker az idei évben sem maradt el: Mindezt jól példázza nem csak a térségből, hanem az ország különböző pontjairól érkező vendégek sokasága, valamint a testvérvárosi delegációk jelenléte.

A rendezvényen augusztus 25. napján 14:00 órától képviseltette magát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is.

Laboratóriumi nyílt nap a Kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon

2016. augusztus 25-én Kecskeméten, a Kossuth téren megrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztiválon részt vett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos Laboratóriuma, valamint Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A látogatók képet kaptak a laboratóriumok mindennapi munkájáról és feladatairól.

Hírös Hét Fesztivál - fogyasztóvédelmi program augusztus 25-én


P R O G R A M A J Á N L Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2016. augusztus 19. – 2016. augusztus 28. között Kecskeméten, a Kossuth téren megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon". A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez. Augusztus 25-én az alábbi programmal várják a látogatókat a fogyasztóvédelmi szakemberek.

Laborlátogatás: gyermekjátékok és „mentes jelölések” vizsgálatait nézhették meg az egyetemisták

Márciusban ismét diákok látogattak el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Mechanikai és Villamos, valamint az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumába, ezúttal a Corvinus Egyetemről. A Mechanikai és Villamos Laboratóriumban a hallgatók megismerkedhettek a gyermekjátékok, sporteszközök és a háztartási villamos berendezések laboratóriumi vizsgálataival. Az Élelmiszer és Vegyilaborban a ftalát- és azoszínezék tartalom vizsgálatát, az étrend-kiegészítők, és a "mentes" jelöléssel ellátott élelmiszerek vizsgálatát mutatták be.

Dr. Ütő Kristóf Benjámin, az NFH jogi munkatársa köszöntette a hallgatókat.  Előadásában bemutatta a hazai fogyasztóvédelem intézményrendszerét és az NFH ezen belüli szerepét.

Nyílt Labor Napon érdeklődhettek a diákok a fogyasztóvédelmi vizsgálatokról

Február elején a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos, valamint az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma vendégül látta a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ, illetve a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola diákjait. A Mechanikai és Villamos Laboratóriumban a hallgatók megismerkedhettek a gyermekjátékok, sporteszközök és a háztartási villamos berendezések laboratóriumi vizsgálataival. Az Élelmiszer és Vegyilaborban a ftalát- és azoszínezék tartalom vizsgálata került bemutatásra, megismerkedhettek az étrend-kiegészítők, a "mentes" jelöléssel ellátott élelmiszerek, vagy akár a mosogatószerek vizsgálati eredményeivel. Végül a "Fenntarthatósági és egészségtudatos bemutatóteremben" egyszerű példákon keresztül bemutatásra került az, hogy milyen módszerekkel lehet a keletkezett hulladékok mennyiségét csökkenteni, valamint különböző játékok segítségével ismerhették meg a diákok a környezetvédelem fontosságát.

Megnyitott az NFH fenntarthatósági és egészségtudatos bemutatóterme

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság évente több alkalommal laboratóriumi nyílt napokat szervez diákoknak. A decemberi nyílt nap abból a szempontból volt különleges, hogy a látogatók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer- és Vegyipari, valamint Mechanikai és Villamos Laboratóriuma után megtekinthették az újonnan megnyílt fenntarthatósági és egészségtudatos bemutatótermet is. 2015. december 16-án az Élelmiszer- és Vegyipari, valamint Mechanikai és Villamos Laboratórium nyílt napot tartott a budapesti Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola két osztálya számára.

Az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumban a diákoknak bemutatásra kerültek különböző mérési technikák, tájékoztatták a diákokat az egészségtudatossággal és fenntartható fogyasztással kapcsolatos vizsgálatok laborvizsgálati eredményekről. Elsőként ismertették a kereskedelemben kapható élelmiszerek és háztartás-vegyipari termékekre jellemző előírásokat. Megbeszélték az összetevők pontos, előírásoknak megfelelő alkalmazását, és bővebben kitértek az allergén anyagokat érintő szabályozásokra.

Programajánló: Hírös Hét Fesztivál - Kecskemét

M E G H Í V Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2015. augusztus 13. – 2015. augusztus 20. között megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon", melynek helyszíne Kecskemét, Kossuth tér. A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez.

Bonyhádi nyílt nap fogyasztóvédelmi szakemberekkel

Laboratóriumi nyílt napot tartott a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Tolna Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya (továbbiakban: elsőfokú hatóság) az NFH-val és a Zöldtárs Alapítvánnyal közösen. A rendezvény fő célja az volt, hogy segítse a diákokat, fiatalokat a tudatos fogyasztóvá válásban a termékek, illetve szolgáltatások vásárlásakor, igénybevételekor. Emellett az energiatudatosságon és a környezettudatosságon volt a hangsúly – nyilatkozta Foltin Gyula, az elsőfokú hatóság főosztályvezető-helyettese.