Baranya

Minden tizedik fogyasztásmérő gyanús

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet kedden Pécsen a fogyasztásmérőkkel kapcsolatos tudnivalókra. Az eseményen kiderült, hogy minden tizedik fogyasztásmérő esetében merül fel a manipuláció gyanúja.

Költözik a Baranya Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának Fogyasztóvédelmi Osztálya 2015. november 10-étől új helyszínen, Pécsett, a Hengermalom u. 2. szám alatt található épületben várja ügyfeleit.

A Fogyasztóvédelmi Osztály 2015. november 9-én, hétfőn költözik új helyére, ezért ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel. 2015. november 10-étől a korábban megszokott ügyfélfogadási rend szerint - hétfőtől csütörtökig 8.00 és 11.30, illetve 13.00 és 16.00 óra között - intézhetik a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyeiket az állampolgárok.

Országjárás a békéltető testületeknél - Baranya megye

Egyre többen veszik igénybe a békéltető testületeket vitás ügyeik intézésére, mert a szolgáltatás ingyenes, gyors, a legtöbb esetben hatékonyabb, mint a bíróság. Elmondható, hogy ma Magyarországon a vállalkozások jelentős része fogyasztóbarát módon működik, egyre kevesebb a klasszikus fogyasztóvédelmi panasz, a közelmúltban Pécs és Mohács is elnyerte a Fogyasztóbarát település-díjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán.  – mondta pécsi látogatásán Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára, aki sorra látogatja az országban működő békéltető testületeket, így érkezett Baranyába is.

Fogyasztók Világnapja 2015: Nyílt Labor Nap volt Pécsett

A 2015. évi Fogyasztók Világnapja alkalmából a Baranya Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a Pécs Árkád bevásárlóközpontba szervezte a Laboratóriumi Nyílt Nap programsorozat következő állomását.

A rendezvényen részt vett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos, valamint Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. Az látogatók képet kaphattak a laboratóriumok mindennapi munkájáról és feladatairól.

Fogyasztók Világnapja 2015: Programajánló - Pécsi rendezvények 03.10-én

A Fogyasztók Világnapja alkalmából a Baranya Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen „Nyílt Laboratóriumi Nap"-ot szervez a tudatos fogyasztói magatartás elmélyítése érdekében.

A program időpontja: március 10. (kedd) 10.00 órától 14.00 óráig. Helye: Árkád Üzletház, Pécs.