Programajánló: Hírös Hét Fesztivál - Kecskemét

M E G H Í V Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2015. augusztus 13. – 2015. augusztus 20. között megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon", melynek helyszíne Kecskemét, Kossuth tér. A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez.

P r o g r a m:

 

  • 2015. augusztus 18. (14:00-18:00 óra)

A helyszínre látogatók általános fogyasztóvédelmi kérdéseket érintően, totó kitöltésével tesztelhetik tudásukat, melyek közül a helyesen válaszolók ajándékban részesülnek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos Laboratórium és az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium szakembereinek jelenléte által lehetőség nyílik veszélyes termékek szemrevételezésére, a napszemüvegek fénynyelésének UV és látható tartományban való vizsgálatára, valamint a bőrrel közvetlenül és tartósan érintkező fémtárgyak nikkel kioldódásának gyorsteszt segítségével történő kimutatására.

A fesztiválozók megmérethetik testzsír-százalékukat, vérnyomásukat, illetve hasznos tudnivalókkal bővíthetik ismeretüket a parlagfűre, a pollenkoncentrációra, az egészséges életmódra vonatkozóan.

Az érdeklődő vállalkozók választ kaphatnak továbbá munkaügyi, munkavédelmi kérdéseikre.

A fentieken túlmenően mind a fogyasztók, mind a vállalkozások további információkra tehetnek szert a Kormányhivatal munkatársainak szóbeli tájékoztatása, valamint az általuk biztosított ingyenes fogyasztóvédelmi kiadványok, szóróanyagok révén.

 

Szeretettel várják az érdeklődőket!

 

 

Share on Tumblr