Programajánló: Várjuk az érdeklődőket a Sziget Fesztiválon!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyik legfontosabb feladata a fogyasztói tudatosság növelése. Éppen ezért számos olyan rendezvényen, eseményen részt vesznek a fogyasztóvédelmi szakemberek, ahol várhatóan sok fogyasztóhoz eljuttathatóak az üzenetek.  Mivel a hatóság kommunikációjában kiemelt célcsoportként jelennek meg a fiatalok, az elmúlt évek bevált gyakorlatát követve az NFH idén is jelen van a Sziget Fesztiválon.

A Civil Szigeten található fogyasztóvédelmi sátorhoz látogatókat az NFH jól felkészült szakemberei fogadják, akik segítségével az érdeklődők megismerhetik a hatóság tevékenységét, tanácsot kérhetnek számos fogyasztóvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdésben. A hatóság ilyen jellegű személyes megjelenése, preventív tájékoztató, tanácsadó tevékenysége folytán folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik a későbbiekben megfontolt fogyasztói döntéseket hoznak, és egyre inkább tisztában vannak jogaikkal és azok érvényesítési lehetőségeivel.

A fesztiválozók fogyasztói tudatosságot mérő totót tölthetnek ki magyar és angol nyelven egyaránt, hogy felmérjék fogyasztóvédelmi ismereteiket. A fesztiválon résztvevők között nagy számban fordulnak elő külföldi vendégek, akik angol nyelvű kiadványokból is hasznos tanácsokat meríthetnek.

A fogyasztóvédelmi sátornál az ékszerek nikkeltartalmát is megvizsgálják a szakemberek, illetve a napszemüvegek ingyenes UV vizsgálatára is lehetőség van. Ez egy rendkívül gyors vizsgálat, és percek alatt kiderülhet, hogy a napszemüvegünk megfelelő védelmet nyújt-e a nap káros sugarai ellen.

Az NFH nem csak a fogyasztóknak, de a vállalkozásoknak is számos hasznos tanáccsal szolgál hozzájárulva a jogszerű működéshez, így kérdéseikkel bátran fordulhatnak a fesztivál ideje alatt is a szakemberekhez.

Az ingyenes vizsgálatokon, és tájékoztatókon túl, azonban fontos elmondani, hogy ellenőrzés is folyik a Sziget Fesztivál ideje alatt. Budapest Főváros Kormányhivatalának felügyelői folyamatosan ellenőrzik, hogy a kereskedők betartják-e a fogyasztóvédelmi előírásokat.
 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak
a hatóság munkatársai a Sziget Fesztiválon,
a Civil Sziget 21. számú sátránál!

 

 

 

 

Share on Tumblr