ORKIA márkanevű, a csomagoláson OK-0212LED azonosító jelölésű, 1 LED-es, hálózati feszültségről tölthető, akkumulátoros zseblámpa

Regisztrációs szám: 
PIF-574-2/15
Mintavétel helye: 
Tünde Festék és Papír Üzlet
Mintavételi cím: 
6921 Maroslele, Hunyadi u. 2.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
akkumulátoros tölthető zseblámpák, fejlámpák
Termék leírás: 
A termék ORKIA márkanevű, a csomagoláson OK-0212LED azonosító jelölésű, 1 LED-es, hálózati feszültségről tölthető, akkumulátoros zseblámpa, csavaros rögzítésű, sötétbordó színű, hengeres kialakítású műanyag burkolattal. Az akkumulátor töltésére a fekete színű, műanyag, tológombbal kitolható, végig fém csapokkal rendelkező, a lámpatesttel szervesen egybeépített hálózati csatlakozódugó, valamint az ahhoz csatlakoztatható – a lámpatesthez mellékelt, teljesen jelöletlen – átalakító adapter szolgál. A fémgőzölt műanyag fényvisszaverővel összeszerelt, 1 LED-es LED panel a lecsavarható burarész alatt található, míg a lámpatest működtetésére szolgáló tolókapcsoló a markolatrészen került beszerelésre. A kapcsoló reflektor felőli oldalán a piros színű, töltést jelző LED, a hálózati csatlakozódugó felőli oldalán pedig a burkolatból kialakított márkanév található. A terméken elhelyezésre került még egy kör alakú, ezüstös színű címke, melyen a márkanéven kívül a "Super quality product" felirat és az "info@saturnintel.net" e-mail cím olvasható.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel a lámpatesttel szervesen egybeépített hálózati csatlakozódugójának aktív csapjai megérinthetőek, a védőbura töltés közben szerszám nélkül eltávolítható, és az alatta elhelyezkedő aktív részek megérinthetőek, a lámpatest csatlakozódugója az adapterrel féloldalasan csatlakoztatható, a belső huzalozásnál alkalmazott vezetékek érkeresztmetszete az előírtnál kisebb, valamint a hálózati csatlakozódugó csapjait helyzetében megtartó szigetelőanyag a rajta elvégzett tűlángos vizsgálatnak nem állt ellen. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés- és baleset- (égési sérülés) veszélyes, amely veszélyek szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználókra nézve.
Hatósági intézkedés: 
A termék forgalomból történő kivonásának és visszahívásának elrendelése
Date of signature: 
2015.06.05.
Képek a termékről: