180 db fehéren világító nem cserélhető LED-et és felfűzött szerelést lehetővé tevő csatlakozóaljzatot tartalmazó, "180 L LED jégcsap fény" termékazonosító jelölésű, a csomagolódobozban lévő adatlapon "180 LED JÉGCSAP VILÁGIT" feliratú díszvilágítási füzér

Modeltípus szám: 
márkajel nélküli
Regisztrációs szám: 
PIF-00171-9/2015.
Mintavétel helye: 
Virág-Ajándék-Édességbolt
Mintavételi cím: 
3526 Miskolc, Búza tér 1.szám
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
EU
Termék kategória: 
díszvilágítási (fény)füzérek
Termék leírás: 
A díszvilágítási füzért 180 db soros-párhuzamos kapcsolású, átlátszó burás, fehéren világító LED-fényforrás alkotja. A 6,7 m hosszú vezetékkötegről kilencszer ismétlődően 6/3/4/7 darabszámban lelógó, két párhuzamos áramkörben elhelyezett LED-ek táplálására és vezérlésére egy műanyag burkolatú, olyan villogtató egység szolgál, amelynek bemenetére közvetlenül a hálózati feszültség kapcsolható. Az egyes LED-es áramkörök áramfelvételének korlátozására, és a LED-ek működési feszültségeinek beállítására a villogtató egységtől induló áramkörök első 4 LED-jével egy-egy db fémréteg ellenállást is sorba kötöttek. A villogtató egység bemenetére további két, átmenő huzalozásként funkcionáló és csatlakozóaljzatban végződő vezetékszálat is forrasztottak annak érdekében, hogy a füzér további tagokkal is bővíthető legyen. A LED-ek forrasztott kötéseinek véletlen érintés elleni védelmét a LED-ekre húzott zsugorcsövekkel oldották meg. A villogtató egységen belül a beforrasztott vezetékek húzás és csavarás elleni tehermentesítésére külön eszközt nem alkalmaztak ugyan, de a vezetékbevezető nyílások mögött a vezetékekre melegragasztót folyattak. A lámpatest főbb alkatrészei: "2.5A 250V~, CE, B" feliratokkal ellátott, kétpólusú csatlakozódugó; "PD-04, Intertek Deutschland Bauart geprüft, CE, freccsenő víz elleni védettség jele, F-jel, a II. érintésvédelmi osztály jele, emc ITS, FLASHER CONTROL UNIT, INPUT:220/240V 50/60Hz, OUTPUT: 1.5 A, PRESS" + angol nyelvű funkció elnevezésekkel jelölt villogtató egység (belső nyomtatott áramköri lap: HS HF104K); "250V~2.5A" feliratokkal ellátott csatlakozóaljzat a további füzérek csatlakoztatásához; feliratok nélküli, egyeres, egyszeres szigetelésű összekötő vezetékek; feliratok nélküli, kéteres, egyszeres szigetelésű átmenő huzalozás és 1 m hosszú hálózati csatlakozóvezeték. A fogyasztási cikk eladási ára: 3.500 Ft/db.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel a termék külső és belső huzalozásánál alkalmazott vezetékek érkeresztmetszete 0,2 mm2-nél kisebb, az alapszigetelésű vezetékrészek megérinthetőek, a villogtató egység kapcsaihoz és a LED-ekhez forrasztott vezetékvégek húzással és csavarással szemben nincsenek megfelelően tehermentesítve, a villogtató egység vezetékbevezető nyílásait körülvevő burkolati részek széle éles (nem lekerekített), a lengő csatlakozóaljzat féloldalas csatlakozást tesz lehetővé, a villamos szilárdság vizsgálaton a fényorrásokat burkoló zsugorcsövek az előírtnál kisebb feszültségen átütöttek, valamint a vízbehatolás ellen nem védett kivitelű terméket kültéri használatra ajánlják. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés- és égési sérülés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelések alapján a termék mindkét veszély szempontjából egyaránt súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése
Date of signature: 
2015.06.04.
Képek a termékről: