A csomagolódobozon HY-0300; az akkumulátortöltőn XY-401A modellszámú, "MINI 3in1 Charger" dobozfeliratú, USB aljzattal rendelkező, iPhone és iPod készülékekhez szánt, három az egyben töltőkészülék

Modeltípus szám: 
A csomagolódobozon HY-0300; az akkumulátortöltőn XY-401A modellszámú
Regisztrációs szám: 
PIF-1477-4/2015.
Mintavétel helye: 
M2 GSM üzlet
Mintavételi cím: 
4700 Mátészalka, Szalkay László u. 17.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
akkumulátortöltők
Termék leírás: 
A fehér színű műanyag burkolatú, USB csatlakozóaljzattal, és kétpólusú, lapos szervesen egybeépített hálózati csatlakozódugóval ellátott akkumulátortöltő USB portról működtethető és / vagy tölthető készülékek (pl.: mobiltelefonok, médialejátszók, stb.) hálózatról történő működtetését és / vagy akkumulátorainak töltését teszi lehetővé. A töltőkészülékhez mellékeltek egy egyik végén USB csatlakozódugóval, másik végén Apple készülékekhez készült, harminctűs dokkoló csatlakozóval szerelt, hozzávetőlegesen 97 cm hosszú vezetéket; továbbá egy "Model: CH102, INPUT :12-24VDC, OUTPUT:5.0 --- 1A, E8, Made in China" feliratokkal, az elkülönített gyűjtésre utaló áthúzott, kerekes hulladékgyűjtő ábrájával és CE megfelelőségi jelöléssel jelölt, szivargyújtóaljzatokra csatlakoztatható USB csatlakozóaljzattal ellátott akkumulátortöltő. A fogyasztási cikk eladási ára 3.500 Ft.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel a villamos szilárdságon a primer és szekunder (USB) áramkörei közötti szigetelés/elválasztás az előírtnál kisebb feszültségen átütött. Ennek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék az említett veszély szempontjából közepes kockázatot jelent valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
A termék forgalomból történő kivonásának és visszahívásának elrendelése
Date of signature: 
2015.05.29.
Képek a termékről: