BOST LD-078C "Multipurpose head lamp" feliratú, 8 LED-es, akkumulátoros fejlámpa (márkajelölés nélküli, S/N:uR2W415HS/T azonosító jelölésű és "TRAVEL CHARGER" megnevezésű akkumulátortöltővel)

Modeltípus szám: 
BOST márkanevű, LD-078C azonosító jelölésű
Regisztrációs szám: 
PIF-489-3/2015.
Mintavétel helye: 
Piacon üzemeltetett alkalmi árusítóhely
Mintavételi cím: 
8400 Ajka, Szabadság u. 7.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
akkumulátoros tölthető zseblámpák, fejlámpák
Termék leírás: 
A termék BOST márkanevű, LD-078C azonosító jelölésű, fekete színű műanyag burkolatú, "Multipurpose head lamp" feliratú, 8 LED-es, hálózatról tölthető, akkumulátoros fejlámpa valamint az annak töltésére szolgáló, márkajelölés nélküli, S/N:uR2W415HS/T azonosító jelölésű és "TRAVEL CHARGER" megnevezésű akkumulátortöltő. A fejlámpa esetében a fémgőzölt műanyag fényvisszaverővel összeszerelt, 8 LED-et tartalmazó LED panel a lecsavarható burarész alatt található. A fejlámpa szerves részét képezi egy piros színű nyomókapcsoló, valamint az akkumulátortöltő csatlakoztatására szolgáló törpefeszültségű készülékcsatlakozó dugó. A termék márkaneve a burkolatban kialakítva feltüntetésre került. A fejlámpa fejre történő rögzítése a burkolatrészben kialakított fülekbe fűzött gumiszalag segítségével lehetséges. A mellékelt akkumulátortöltő adattáblája az azzal szervesen egybeépített hálózati csatlakozódugó mellett található, melyen az adapter megnevezése, modellszáma, műszaki adatok, a CE megfelelőségi jelölés, a II. érintésvédelmi osztály jele, valamint a beltéri használatra vonatkozó figyelmeztető jelölés, valamint a „MADE IN CHINA” szerepel. A töltő főbb alkatrésze egy piros valamint zöld színű, töltést jelző LED, egy csatlakozóaljzat, valamint a belsejében található jelöletlen nyomtatott áramköri lap.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel a villamos szilárdság vizsgálaton az adapter megerősített szigetelése az előírtnál (3000 V~) kisebb (2400 V~) feszültségen átütött, valamint az adapter szerves részét képező lapos hálózati csatlakozódugó méretei az előírtnál kisebbek. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes, amely veszély szempontjából a termék közepes kockázatot jelent a felhasználókra nézve.
Hatósági intézkedés: 
Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése
Date of signature: 
2015.05.26.
Képek a termékről: