A terméken Freeart CAF02, "NightLight" megnevezésű, a csomagoláson 191046, "ÉJJELIFÉNY/OLAJM.CSALÁDIHÁZ" dobozfeliratú, kapcsolós éjszakai irányfény

Modeltípus szám: 
A terméken Freeart márkanevű, CAF02 azonosító jelölésű, a csomagoláson 191046 azonosító jelölésű
Regisztrációs szám: 
PIF-1452-1/2015.
Mintavétel helye: 
Praktiker Áruház
Mintavételi cím: 
9700 Szombathely, Rozsnyó u. 1.sz.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
hálózati csatlakozóaljzatba helyezhető éjszakai lámpatestek
Termék leírás: 
A közvetlenül hálózati csatlakozóaljzatba helyezhető, 1 db E14 fejű izzólámpa befogadására alkalmas éjszakai lámpatest három részből álló műanyag burkolattal készült. 1 db lemezcsavar és 4 darab bepattintó fül rögzíti a hálózati csatlakozódugót tartalmazó burkolati részt a 2 db lemezcsavarral egymáshoz rögzített, a lámpafoglalatot és a kapcsolót tartalmazó, két részből álló burkolati részhez. A csatlakozódugó és a lámpafoglalat test-, illetve köpenyrészét, továbbá a kétpólusú, hálózati billenőkapcsolót a lámpatest műanyag burkolatából alakították ki. A lámpatest egyes részei rézérintkezők segítségével csatlakoznak egymáshoz. A lámpatesttel szervesen egybeépített, E14-es lámpafoglalat megfelelő kúszóáramútjainak és légközeinek biztosítása érdekében a lámpafoglalat felső részére egy műanyag gyűrűt húztak. A színes házikót formázó, kerámia lámpabura a lámpatestnek az erre a célra kialakított nyakrészére műanyag bajonettel csatlakoztatható. A lámpatesthez 1 db "240V7W" jelölésű, E14 fejű izzólámpát, továbbá a lámpabura tetejének nyílásába helyezhető üvegből készült párologtató tégelyt mellékeltek. A fogyasztási cikk eladási ára: 3.999 Ft.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel rendeltetésszerű használata során, hálózatra csatlakoztatott állapotban a fényforrás cseréje elvégezhető. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék az áramütés-veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
A termék forgalomból történő kivonásának és visszahívásának elrendelése
Date of signature: 
2015.05.20.
Képek a termékről: