A csomagoláson LP ZLA0571 "AC univerzális utazóadapter" és "Złącze AC uniwersalne" megnevezésű, a terméken "Worldwide travel adaptor" megnevezésű, védőzsaluval ellátott átalakító adapter

Modeltípus szám: 
márka és típusjelölés nélküli, a csomagoláson LP márkajelű, ZLA0571 termékazonosító jelölésű
Regisztrációs szám: 
PIF-1386-3/2015.
Mintavétel helye: 
Elektromos háztartási gépek és készülékek üzlete
Mintavételi cím: 
3527 Miskolc, Zsolcai kapu 4-6.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
adapter jellegű elosztók és átalakítók
Termék leírás: 
A fekete színű műanyag burkolattal ellátott átalakító adapter több ország különböző, szabványosított, nemzeti csatlakozódugó típusával (pl.: magyar, angol, amerikai) szerelt készülék csatlakoztathatóságát teszi lehetővé ugyanezen országok csatlakozóaljzat típusaiba. A "Europe" felirattal jelölt csatlakozódugó kézzel kihajtható, az "USA Aus/NZ" és "UK" felirattal jelölt csatlakozódugó típusok kilökésére a termék oldalán található tológombok szolgálnak. Az "USA Aus/NZ" felirattal jelölt csatlakozódugó kései tengelyük körül több irányba elforgathatóak. Az átalakító adaptert a különféle szervesen egybeépített csatlakozódugók együttes kioldását megakadályozó, lakat szimbólummal és "UK Europe US/Auz" jelölésű kapcsolóval látták el. A hálózatra csatlakoztatott állapotban a hálózati feszültséget piros színű LED jelzi. A szervesen egybeépített csatlakozóaljzat védőzsaluval van ellátva. A fogyasztási cikk eladási ára: 2.990 Ft.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel a csatlakoztatott I.érintésvédelmi osztályú készülékek védővezetői folytonosságát megszakítja, a szervesen egybeépített "Europe" jelölésű csatlakozódugó villamos hálózatra csatlakoztatott állapotában a részlegesen kioldott, "USA Aus/NZ" jelölésű csatlakozódugón hálózati feszültség jelenik meg, csatlakozódugóval történő részleges csatlakoztatáskor vagy a csatlakozódugónak az adapterről való leválasztása során a csatlakozódugó csapjainak már aktívvá vált vagy még aktív fém részei megérinthetőek. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék az említett veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése
Date of signature: 
2015.05.14.
Képek a termékről: