Cigánd elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Fogyasztóbarát Település” címet

Fogyasztóbarát település címet adományozott a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Cigándnak. Az erről szóló oklevelet Koszorús László, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Oláh Krisztián polgármesternek. A hivatali rendezvényen elhangzott: a címmel a települések hozzáállását, a fogyasztók helyzetének javítására tett intézkedéseket ismerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Cigánd pályázott a díjra, és a bíráló bizottság elismerte a vállalt törekvéseket, a helyi vállalkozások által elért eredményeket. Cigánd sokat tesz a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, és a díj odaítélése kapcsán további vállalásokat tesz ez irányban, emelte ki Koszorús László.

Erre alapozva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a Cigándi Járási Hivatal közösen lakossági fórumot szervezett, ahol az ünnepi készülődéséhez segítségként hozzájárulva számos hasznos fogyasztóvédelmi tanáccsal is kívánta segíteni a cigándi lakosságot. A vendégeket Stumpf Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatalának vezetője köszöntötte.

A Fogyasztóvédelmi Lakossági Fórumon Horváthné Szendrei Szilvia felügyelőségvezető szólt a fogyasztóvédelem állami szerepvállalásáról, a felügyelőség piacfelügyeleti és szolgáltatásellenőrzési munkájáról az ide vonatkozó jogszabályokról. A rendezvényen a város képviseletében bemutatkozott a helyi néptáncegyüttes is, valamint a kisiskolások ünnepi balett előadását is megtekinthették a résztvevők.

 

 

Kategória: 
Share on Tumblr