Programajánló: Európa-nap 2015 - az Európai Fogyasztói Központ részvételével

Az Európai Unió alapjait lefektető Schumann-nyilatkozat közzétételének 65. évfordulójára emlékezve Magyarországon 18 településen számos programmal várják az állampolgárokat május 1-je és 11. között az Európa-nap alkalmából.

2015-ben május 9-én Budapesten új helyszínen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre az Európa-napi eseménysorozat fővárosi programja. Szeretettel várjuk az Európai Fogyasztói Központ sátránál május 9-én 10 és 18 óra között a Margitszigeten!

Magyarország uniós csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett nagysikerű utcai futóversenyt idén is megtartják, immár 11 km-es távon. Az egész napos rendezvényen kicsiket és felnőtteket egyaránt várnak gazdag kulturális és zenei programokat kínálva. A gyermekeknek alkotósarkot rendeznek be, meseírásra, koncertekre invitálják őket, vagy egyéb ökoprogramokon vehetnek részt. A felnőtteknek a különféle stílusú és alternatív zenei programokat és színházi előadásokat kínálják a szervezők.

A központi helyszínen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrak várják a látogatókat, ahol különféle EU-programokról, munkavállalásról, tanulásról kaphatnak tájékoztatást.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz az eseményen. Az EFK információs sátránál az érdeklődők megtalálhatják a határon átnyúló fogyasztóvédelemben fontos szerepet betöltő központ légiutasok jogairól, üdülési jogról, online vásárlásokról, autóbérlésről és garanciális jogokról szóló tájékoztató kiadványait, továbbá lehetőségük lesz fogyasztóvédelmi totó kitöltésére is. Emellett aki fogyasztóvédelmi kérdést tenne fel, vagy egyszerűen csak tájékozódni szeretne fogyasztói jogairól, annak a helyszínen jelen lévő szakemberek készséggel válaszolnak.

További részletek az Európa-nap rendezvényeiről az alábbi linken olvashatók:

http://ec.europa.eu/hungary/events/20150417_europanapok_hu.htm

 

 

 

 

Share on Tumblr