Fogyasztóbarát település lett Sárvár

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Fogyasztóbarát Település” címet adományozott Sárvár Város Önkormányzatának. A díjátadón jelen volt Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár és Ágh Péter, Sárvár országgyűlési képviselője is.

A Fogyasztóbarát Település címet tanúsító oklevelet Koszorús László helyettes államtitkár úr vitte el Sárvárra. Beszédében kiemelte, hogy Sárvár hibátlan pályázatával az országban tizenkettedikként, Vas megyében pedig elsőként nyerte el a díjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Az elismerés azt is üzeni, hogy jó Vas megyeinek, jó sárvárinak lenni. Mint mondta, öröm látni, hogy a kisebb települések is képesek országos, sőt, európai színvonalú értékeket teremteni. A helyettes államtitkár aláhúzta, az a céljuk, hogy a fogyasztóvédelemnél új szemléletet, barátságos hatóságot teremtsenek.

A Fogyasztóbarát Település cím átadóján jelen volt Sárvár országgyűlési képviselője, Ágh Péter is, aki személy szerint kezdeményezte és támogatta azt, hogy a sárvári önkormányzat elinduljon ezen a pályázaton.

A Fogyasztóbarát Település címért az önkormányzat képviseletében Kondora István polgármester mondott köszönetet. A város vezetői nevében ígéretet tett arra, hogy a fogyasztók barátai lesznek, magánemberként pedig igyekeznek barátságos fogyasztók lenni. Máhr Tivadar alpolgármester, az ünnepélyes díjátadó házigazdája felidézte az elmúlt években Sárvár által elnyert elismeréseket. 2012-ben a Befektetésbarát Település Díjjal és a gyógyhelyi címmel, 2013-ban a Családbarát Önkormányzat és a Virágos Magyarország Arany Rózsa díjaival, 2014 -¬ben pedig a Virágos Magyarország verseny Magyar Turizmus Zrt. különdíjával gazdagodott a város.

Az ünnepség végén adta át Koszorús László helyettes államtitkár Kondora István polgármesternek azt az oklevelet, amely a jövőben tanúsítja, hogy Sárvár valóban fogyasztóbarát település.

 

forrás: http://www.sarvarvaros.hu/  .

Share on Tumblr