Sárospatak is Fogyasztóbarát település lett

A Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkár 2015. március 27-én Sárospatakra látogatott és Ünnepi Közgyűlésen átadta a város vezetésének a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által odaítélt „Fogyasztóbarát Település” címet.

Koszorús László elmondta, hogy a címmel a települések hozzáállását, a fogyasztók helyzetének javítására tett intézkedéseiket ismerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, és nagy örömére szolgál, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadikként díjazott települése lett Sárospatak, Miskolc és Cigánd mellett. Sárospatak is pályázott a díjra, és a bíráló bizottság elismerte a vállalt törekvéseket, a helyi vállalkozások által elért eredményeket.

Sárospatak sokat tesz a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, a városba látogató turisták megelégedettségéért, emelte ki Koszorús László, s mindemellett szólt a fogyasztóvédelmi hatóság szemléletváltásáról. Mint fogalmazott: "hatóságként nem inzultálni, hanem konzultálni szeretnénk".

Az elismerő oklevelet Koszorús László, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Aros János polgármesternek.

Horváthné Szendrei Szilvia a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szervezeti egysége képviseletében beszámolt a térségre vonatkozó fogyasztóvédelmi hatósági tapasztalatokról, majd köszöntötte a település jogkövető vállalkozóit. 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogkövető vállalkozásokról vezetett Pozitív listájára az a gazdálkodó kerülhet fel, akit fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzés alá vontak, és az ellenőrzési szempontoknak maradéktalanul megfelelt.  A pozitív listáról bővebben itt olvashat.

A képviselőtestület előtt vehette át pozitív listás tanúsítványát a Zafír Kereskedelmi Kft. képviselője, Vaszilkó Ferencné vállalkozása, valamint Rusznák Istvánné vállalkozása. Továbbá elismerést kapott még Hagymási Józsefné vállalkozó is, akit az üzletében személyesen keresett fel a város polgármestere, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szervezeti egységének vezetője.

 

Share on Tumblr