Stalo Art.102576 „Univerzális dugalj”, a terméken „TRAVEL UNIVERSAL ADAPTER, SURGE PROTECTOR” feliratú, univerzális átalakító adapter

Modeltípus szám: 
Stalo márkajelű, csak a csomagoláson Art.102576 azonosító jelölésű
Regisztrációs szám: 
Iktatószám: PIF-263-9/2014.
Mintavétel helye: 
Vianni Üzletlánc
Mintavételi cím: 
9700 Szombathely, Király u. 12/A.
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
adapter jellegű elosztók és átalakítók
Termék leírás: 
A fehér és szürke színű műanyag burkolati elemekből; fémérintkezőkből; "MYG 14 471" felirattal, továbbá VDE és UL jóváhagyási jellel jelölt varisztorból; a hálózatra csatlakoztatott állapotot jelző piros színű LED-ből és egy ellenállásból álló átalakító adapter több ország különböző, szabványosított, nemzeti csatlakozódugó típusával (pl.: magyar, angol, amerikai, japán, thai, ausztrál, kínai, angol, spanyol) szerelt készülék csatlakoztathatóságát teszi lehetővé ugyanezen országok csatlakozóaljzat típusaiba. A "EUROPE" felirattal jelölt csatlakozódugó kézzel kihajtható, a további ("USA JAPAN AUST THAI" és "UK SP" felirattal jelölt) csatlakozódugó típusok késeinek kilökésére szürke színű tológombok szolgálnak, melyek visszacsúszás ellen rögzíthetőek az "OPEN" és "LOCK" jelölésű gombokkal. Az "USA JAPAN AUST THAI" felirattal jelölt csatlakozódugó kései tengelyük körül elforgathatóak, így biztosítva a különböző csatlakozódugó típusok közötti átjárást. A szervesen egybeépített csatlakozóaljzat védőzsaluval látták el. A fogyasztási cikk eladási ára: 695 Ft. Iktatószám: PIF-263-9/2014.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel rendeltetésszerű használata során a hozzá csatlakoztatott I. érintésvédelmi osztályú készülékek védővezetői folytonosságát megszakítja, tovább hálózatra csatlakoztatott állapotában a nem használt, kihajtott/kitolt csatlakozódugóin fázisfeszültség jelenik meg. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék az áramütés-veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználóra nézve.
Hatósági intézkedés: 
A termék forgalomból történő kivonásának és visszahívásának elrendelése.
Date of signature: 
2014.10.29.
Képek a termékről: