STRAUS AUSTRIA ST/VBP-2002AM "Masking Vibration Pump" megnevezésű, a csomagoláson "Mélykút Szivattyú" feliratú merülőszivattyú

Modeltípus szám: 
STRAUS AUSTRIA márkanevű, ST/VBP-2002AM azonosító jelölésű
Mintavétel helye: 
TESCO-GLOBAL Zrt. Áruháza
Mintavételi cím: 
7100 Szekszárd, Tartsay Vilmos u.40.
Reporter: 
Tolna Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége
Importerek: 
Forgalmazók: 
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
szivattyúk
Termék leírás: 
A merülőszivattyú fém burkolatának két részét 4 darab csavarral rögzítették egymáshoz. Az egyik rész a szivattyú műgyantával szigetelt, elektromos részeit tartalmazza, a másik burkolatrészben a gumimembrán, továbbá a folyadék kinyomására és beszívására szolgáló nyílások találhatóak. A szivattyút "2X0.75mm²" jelölésű, kéteres, kettős szigetelésű hálózati csatlakozóvezetékkel és "16A/250V~" felirattal és VDE jóváhagyási jellel jelölt, újra nem vezetékezhető, védőérintkező nélküli hálózati csatlakozódugóval szerelték. A fogyasztási cikk eladási ára: 5.990 Ft. Iktatószám: PIF-1606-7/2014.
Veszély jellege: 
A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek, mivel feszültség alatt álló (aktív) részek válhatnak közvetlen megérinthetővé a külső huzalozásnál alkalmazott vezeték 0,35 mm2-nél kisebb érkeresztmetszetéből adódóan, valamint a védőföldelés nélküli szivattyú megérinthető részei nedvesség jelenlét, nedvesség behatolás esetén fellépő hálózati feszültség alá kerülhetnek. Mindezek következtében a termék rendeltetésszerű használata áramütés-veszélyes. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a háztartási villamos készülék az áramütés-veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése
Date of signature: 
2014. 10. 21.
Képek a termékről: