Hétvégi telefonos ügyfélszolgálat

Hétvégi telefonos tanácsadó ügyfélszolgálat

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2016. december 1-től a hétvégi telefonos ügyfélszolgálat ellátása meghatározatlan ideig szünetel.

Megértésüket köszönjük!

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2011. februárja óta a hétvégén is lehetőséget biztosít arra, hogy a fogyasztók esetleges problémáikra szakemberek segítségével találjanak megoldás fogyasztóvédelmi kérdések felmerülése esetén. A hatóság központi segélyvonalat biztosít, amely fogadja a megkereséseket és tanácsot ad a megoldásra váró probléma kezelésére.

 


Ügyfélfogadási idő:

A telefonszám az alábbi ügyrend szerint hívható:

Pénteken: 14-16 óra között

Szombaton: 10-16 óra között

 

Vasárnap, és ünnepnapokon az ügyfélszolgálat nem üzemel, erről a honlapon megfelelő időben információt adunk.

Hétköznap és egyéb időpontban ezen a telefonszámon nem fogadunk hívásokat, kérjük hétközben keresse az elsőfokú felügyelőségek Tanácsadó Irodáit.
 


A hívható telefonszám:

06-30-9-NFH-SOS

vagyis

06-30-9-634-767

 

A megadott telefonszám nem emeltdíjas, normál Vodafone mobil díjszabású telefonszám.
 

Kérdéseit felteheti az NFH hivatalos fórumoldalán is, a www.nfhforum.hu weboldalon.
 
Kérjük, a telefonszámra SMS-ben ne küldjenek bejelentést, ill. kérdést, mivel arra nem áll módunkban válaszolni.
 


 


Kézben a segítség

 

Ajánljuk figyelmébe továbbá a hatóság által kifejlesztett Okostelefon alkalmazást is, mely minden alkalommal kézzel fogható segítséget jelenthet Önnek:
 


Élelmiszerekkel, vendéglátással kapcsolatos panaszokról

 

Kérjük, hogy amennyiben élelmiszerrel, vendéglátással kapcsolatos bejelentése, panasza van, azt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (rövidítve: NÉBIH) jelentse be, figyelemmel arra, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság jelenleg az élelmiszerekkel kapcsolatban csak a fogyasztók megtévesztésére irányuló jelölések, tájékoztatások esetében járhat el, a többi esetben a NÉBIH-nek, vagy az ÁNTSZ-nek van hatásköre eljárni.

A nap 24 órájában hívható a NÉBIH Zöld száma: 06-80-263-244. Munkatársaik személyesen a következő időpontokban veszik fel a bejelentéseket: hétfőtől csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken pedig 8:00-tól 14:00 óráig. Munkaidőn kívül üzenetrögzítő rögzíti a hívásokat. A bejelentéseket ­– a személyesen felvetteket, és az üzenetrögzítőn hagyott panaszokat is – a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé továbbítják. A vizsgálatot az illetékes hatóság fogja kezdeményezni.