Szigetköz Napjai

A Szigetköz Turizmusáért Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan idén ismét megrendezte a „Szigetköz Napjai” elnevezésű rendezvényt.  A konferencia célja az egyesületi tagok, turizmusban érdekelt térségi szervezetek, önkormányzatok és a velük közvetlenül és közvetve kapcsolatban álló hatóságok, szervek közötti kommunikáció, együttműködés elősegítése, illetve az esetlegesen felmerülő problémák prevenciója. A rendezvényen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét dr. Opra Zsófia képviselte. A Felügyelőség munkatársa előadást tartott a turizmusban részt vevő vállalkozásokat érintő jogszabályokról, aktualitásokról. 

www.mosonmagyrovartv.hu

A rendezvény helyszíne nem véletlenül a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont volt, mely 300 éves gabonaraktár felújított és kibővített épületében, 3600 m2-en várja majd a külföldi és magyar turistákat, látogatókat egyaránt.

Az épület négy szintje a négy őselem – a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz – játékos bemutatásán keresztül, a Szigetköz élővilágát megjelenítve ismerteti meg a látogatókat a fizika és a természet törvényeivel, a folyamatosan fejlődő technikai eszközök segítségével.

A csaknem 50 féle játék között lesz távvezérelt hajózsilip, eleven víztér, hullám- és cunami generátor, földrengés szimulátor, hangyavár, suttogó tükör és repülőgép szimulátor. Várhatóan az egyik kedvenc a 40 m2-es, mozgó űrhajókkal és műholdakkal felszerelt Mini Space World lesz.

Share on Tumblr