A nap híre (2012.08.08) - Tőserdő szépe és a bajai halászlé

Az idegenforgalmi főszezonban a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordít mind a hazai vendégek, mind a külföldi turisták által szívesen látogatott fesztiválokon történő ellenőrzésekre. Ennek keretében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége is képviseltette magát a július közepén megrendezésre került Tőserdő Szépe Országos Hagyományőrző Tiszavirág Fesztiválon, valamint a Bajai Halászléfőző Fesztiválon.

Az immáron mindkét esetben 17. alkalommal megrendezésre került rendezvényen számos koncert, táncos fellépők, vásárosok, vidámpark biztosította a jó hangulatot. A kulturális és szórakoztató programok és a Tiszavirág Fesztivál fő attrakcióját jelentő szépségverseny garantálta valamennyi korosztály számára az önfeledt kikapcsolódást.

 

A Halászléfőző Fesztiválon szombaton lobbant fel a láng a bográcsok alatt. A Szentháromság tér környékét és a Petőfi szigetet elárasztotta a halászlevek, roston sült ételek illata, mely igencsak vonzotta az idelátogatókat. A négynaposra kinőtt rendezvény azonban nem csak az étkezésről szólt. Programok sokasága várta a vendégeket, akik a gasztronómiai és színpadi élményeken túl megismerhették a kitelepült környékbéli, valamint az ország távolabbi részéről érkezett vállalkozások portékáit.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége mindkét rendezvényen való megjelenése a megelőzés jegyében zajlott. A kollégák körbejárva a kitelepüléseket próbavásárlással megkezdett ellenőrzéseket folytattak le, melyek során az idegenforgalmi vizsgálat szempontjainak megfelelően vizsgálták a vállalkozások tevékenységét.

 

A fesztiválokon tapasztaltak alapján bátran állítható, hogy beigazolódott a fogyasztóvédelmi hatóság elmúlt évben útjára indított prevenciós tevékenységétől remélt eredmény, hiszen az ellenőrzés alá vont vállalkozások közel kilencven százalékának működése maradéktalanul megfelelt, a néhány esetben feltárt csekély hiányosságok pedig az elhangzott tájékoztatások révén már a helyszínen javításra kerültek.

 

A júliusi hétvége tehát pozitív eredménnyel zárult: a felügyelőség jelenlétével még inkább elősegítette a résztvevők vagyoni érdekeinek védelmét és a megfelelő tájékoztatáshoz való jogának érvényesülését a fesztiválozás alatt is.

Share on Tumblr