Problémamegoldás a karosszékből - 2019. szeptember 1-jétől az Európai Fogyasztói Központ látja el a magyarországi online vitarendezési kapcsolattartó pont feladatait

A neten rendelte, de nem azt kapta, amit várt? Vagy meg sem érkezett? Esetleg megérkezett, de nem működik? Nem tudott élni az elállási jogával a webáruháznál? Intézze panaszát kényelmesen, on-line az Európai Unió által működtetett online vitarendezési platformon keresztül. A platform segítségével nem szükséges személyesen megjelenni a békéltető testületi tárgyaláson, a vitát online úton rendezheti akár a külföldi, akár hazai webáruházzal.

Az online vitarendezési folyamat segítése érdekében minden tagállamban működik ún. online vitarendezési kapcsolattartó pont, amelynek feladata, hogy gyakorlati segítséget nyújtson mind a fogyasztók, mind a vállalkozások részére a panaszok benyújtásához. Ha az adott vitát az online vitarendezési platformon keresztül nem lehet rendezni, akkor tájékoztatást ad a netes vásárláshoz kapcsolódó egyéb fogyasztói igényérvényesítési lehetőségekről.

2019. szeptember 1-jétől a magyarországi online vitarendezési kapcsolattartó pont feladatait az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) veszi át a Budapesti Békéltető Testülettől, amely elérhető az odr@itm.gov.hu e-mail címen.

Az online vitarendezést továbbra is a hazai békéltető testületek végzik, részletes tájékoztatás a http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/36927 és a https://ec.europa.eu/consumers/odr/ oldalakon érhetőek el.

Forduljon segítségért az EFK-hoz az online vitarendezést érintő fogyasztóvédelmi vitás ügyével kapcsolatban.

Share on Tumblr