Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Kalocsai Nebuló

A „Nebuló Napok” iskolai rendezvény keretében Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Csupor Zsolt Jánosné intézményvezetőnek a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

A Kalocsai Nebuló Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola,Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény országosan 58., Bács-Kiskun megyében 3. intézményként vehette át a címet.

Az iskola vezetője köszöntőjében elmondta, hogy sokat tesznek azért, hogy az intézmény nyitott, újító szellemű iskola legyen. Majd elhangzott, hogy a nyolcadszor rendezett Nebuló napok célja nyitás volt a város felé, és külön öröm, hogy az iskola számára hangsúlyos időszakban kerül sor a díjátadásra is. Külön köszönetet mondott Barnáné Angélának és Jánosi Dzsenifernek a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címre vonatkozó sikeres pályázatért. Megerősítette, hogy öröm és egyben felelősség is ez a cím, melyhez a további munkájukkal is méltóak szeretnének maradni.

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár kiemelte, hogy a pályázat célja, hogy az iskolák fogyasztói tudatosságra neveljék a diákokat, és noha nem kötelező tantárgy, azokat díjazták, akik alternatív módon beillesztették tantervükbe a fogyasztói tudatosságra nevelést.