A nap híre (2014.07.09) - XII. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó Győrben

Már XII. alkalommal rendezte meg Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozata a Kenyérfesztivált és kézműves vásárt, ahol a tanoncok és a mesterek műveit nem csak megcsodálhatták az érdeklődők, hanem meg is kóstolhatták. A rendezvény 9,00 órakor lovas trombitaszóval kezdődött, amelyet Győr város polgármestere, a Megyei Közgyűlés elnöke, a Kamara, a Pékszövetség elnöke és a rendezvénynek helyt adó Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója nyitott meg. Nagy érdeklődés mellett családias hangulatú volt a találkozó, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége is részt vett.   

 

A fogyasztóvédelmi kiadványokat és a tájékoztató füzeteket szívesen lapozgatták és gyűjtögették a résztvevők.  A fogyasztók a napi bevásárlás során tapasztalt ügyes-bajos gondjaikkal kapcsolatban keresték meg a felügyelőség szakembereit (nyári cikkek, medencék, játékok vásárlása, akciókkal kapcsolatos kérdések) és többen is érdeklődtek, hogy nyaralás előtt – főként szállásfoglalásnál – mire kell fokozottan ügyelniük.

 

A fesztiválon résztvevő vállalkozók is meglátogattak a hatóság standját és az élelmiszer forgalmazásának fogyasztóvédelmi szempont szerinti feltételeiről, új termékek bevezetéséről is érdeklődtek. Szívesen vették a szakszerű tájékoztatást és többen is elkérték a hatóság elérhetőségeit.

 

Ragyogó napsütésben, jó hangulatban zajlott a verseny több kategóriában is a pékek és kézművesek között. Diákok és sok éve szakmájukat gyakorló pékek is összemérték tudásukat, akik nemcsak a megyéből érkeztek, hanem Erdélyből és Szlovákiából is. Három kategóriában - legfinomabb kenyér, péksütemény, legszebb díszmunka - lehetett nevezni és a legjobbnak járó elismerésért a szakmai zsűri és a látogatók véleménye alapján lehetett indulni. Az elkészített finomságokat mind meg lehetett kóstolni és természetesen vásárlásra is volt lehetőség.

 

A kora délutánig tartó megmérettetés ideje alatt a színpadon énekesek, táncosok, népi együttesek, képzőművészeti táncbemutatók szórakoztatták az érdeklődőket, majd bográcsokban főtt finomságokat is kínáltak a résztvevőknek.

 

Share on Tumblr