„Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a debreceni Ady Endre Gimnázium

Debreceni oktatási intézmények közül első alkalommal az Ady Endre Gimnáziumot ismerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címmel.

Az iskola egyik erőssége a művészeti képzés, számos országosan ismert színművész folytatta tanulmányait ebben a gimnáziumban. Az átadó ünnepségen ezt fényesen bizonyította az iskola tanulói által adott színvonalas műsor, amelyben prózával, énekkel, tánccal mutatták be művészi képességeiket. A műsorban a fiatalok dalokkal fejezték ki az iskolához és a városhoz való szoros kötődésüket. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a közismereti tárgyak oktatására is. Kiemelten foglalkoznak a felelős internet és közösségi média használattal, pénzügyi ismeretek megalapozásával és a fenntartható fogyasztási szemlélet terjesztésével. Az iskola pályázatában vállalta, hogy intenzíven együttműködik a megyei békéltető testülettel és fogyasztóvédelmi hatósággal, valamint civil szervezetekkel.

 

Türk László igazgató elmondta, hogy milyen fontos, hogy iskolában szembesülhetnek a diákok azzal, hogy például mennyibe kerül egy fesztiválbelépő vagy külföldi nyelvtanulás.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár azt kiemelte: fontos, hogy egy gimnáziumban a mindennapi életre is felkészítsék a tanulókat, mivel a diákok nem csak a jövő fogyasztói lesznek, hanem a jövő vállalkozói is.