„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a Szolnoki Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a negyvennegyedik oktatási intézmény munkáját ismerte el „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Földváriné Sugár Ildikónak, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tagintézményvezető-helyettesének 2018. szeptember 20-án.
 

Az intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy gyakorlati fogyasztóvédelmi ismeretekre tanítják a diákokat, valamint a pénzügyi tudatosság fontosságáról, a felelős internet és közösségi média használatról, a korszerű fogyasztói magatartás formáiról szereznek ismereteket az itt tanuló diákok. Ez azért is kiemelten fontos, mert a szakképző iskolában végző tanulók a jövőben a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélettel tudnak a kereskedelemben, illetve a vendéglátásban dolgozni. A szolnoki iskola tekintetében kiemelkedőnek számít, hogy az intézmény minden évfolyamán megjelenik a fogyasztói tudatosságra nevelés, valamint a fogyasztóvédelem fontossága is megfelelő hangsúlyt kap.

Kalmár Andrea, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott az ünnepélyes díjátadón, „ha már csak egy kicsit hozzá tudunk tenni ehhez, hogy tudatosan vásároljanak a kollegáink, a munkatársaink, a gyermekeink, a rokonaink, akkor azt gondolom, hogy már tettünk ezért. Az iskola ezzel, hogy a címet elnyerte, nyilván dolgozik is ezen és ők lesznek a minták a többi tagintézmény esetében.”