„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a negyvenharmadik oktatási intézmény munkáját ismerte el „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a budapesti Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium igazgatójának, Katona Péternek 2018. szeptember 17-én.

Az intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy kollégiumként fontos lépéseket tett a fogyasztói tudatosságra nevelés, a fenntartható fogyasztás, valamint a pénzügyi ismeretek megalapozása területén, a jövőre nézve pedig vállalta kereskedelmi egységek, helyi termelői piacok látogatásának megszervezését diákjai számára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázat keretében ösztönzi, ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét, hiszen a diákok mindennapi életben használható ismereteinek bővítése kiemelten fontos a fogyasztóvédelem területén is. A kitüntető címmel az ország 17 megyéjéből, továbbá a határon túli Zentáról és Nagyváradról összesen 43 iskola büszkélkedhet. Az elismerésben részesült iskolák között van hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő diákokat oktató intézmény is. Mindegyik oktatási intézményben közös a diákok tudatosságának fejlesztése, a fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlatias átadása.

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium országosan a második kollégium, amely Fogyasztói tudatosságra nevelő elismerő címet kapott.

Share on Tumblr