Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a győri Krúdy Gyula Gimnázium

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a negyvenegyedik oktatási intézmény munkáját ismerte el „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel. Az oklevelet Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a Győri Szolgáltatási Szakcentrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezetőinek 2018. március 26-án, Győrben.

Az oktatási intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy fontos lépéseket tett a fogyasztói tudatosságra nevelés, az internet és közösségi média tudatos használata, valamint a pénzügyi ismeretek megalapozása területén, a jövőre nézve pedig vállalta kereskedelmi egységek, helyi termelői piacok látogatásának megszervezését diákjai számára. Az átadáson készült felvétel itt tekinthető meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázat keretében ösztönzi, ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét, hiszen a diákok mindennapi életben használható ismereteinek bővítése kiemelten fontos a fogyasztóvédelem területén is. A kitüntető címmel az ország 17 megyéjéből, továbbá a határon túli Zentáról és Nagyváradról összesen immár 41 iskola büszkélkedhet. Az elismerésben részesült iskolák között van hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő diákokat oktató intézmény is. Mindegyik oktatási intézményben közös a diákok tudatosságának fejlesztése, a fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlatias átadása.

A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható, a pályázati anyagok megtalálhatóak a www.kormany.hu honlapon.

 

 

 

Share on Tumblr