Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott az Egri Dobó István Gimnázium

Fogyasztói tudatosságra nevelő címet kapott az Egri Dobó István Gimnázium. Az intézmény tavaly novemberben indult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán. 2016 ősze óta 37 iskola kapta meg az elismerést az országban, Heves megyében a Dobó a harmadik ilyen intézmény.

Nagy öröm ért bennünket – kezdte nyitóbeszédét Csontosné Mészáros Katalin intézményvezető a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím csütörtöki átadóján a Dobó István Gimnáziumban. – A kitüntetés egyszerre jelenti az évek óta tartó munkánk gyümölcsét, és újabb kötelezettségeket a felelősségteljes nevelés jegyében.

Az igazgatónő elmondta: a címre pályázó iskoláknak a meghatározott kritériumok közül legalább háromnak meg kellett felelniük. A gimnázium a fogyasztói tudatosságra nevelésben, és a diákok digitális kompetenciáinak, valamint pénzügyi- és gazdasági ismereteinek fejlesztésében bizonyult kiemelkedőnek.

Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2018. február 15-én, Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója és Habis László jelenlétében. A polgármester beszédében kiemelte: a tudatos nevelés célja a nagybetűs életre való felkészítés.

Az ünnepi hangulatról az iskola tehetséges tanulói gondoskodtak zeneszóval, verssel, énekkel.

Az átadáson készült videófelvétel megtekinthető itt.

 

Forrás:

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagybetus-eletre-nevelnek-1027097/

https://www.heol.hu/galeria/fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-dij-atadasa-doboban/

https://mindenamieger.blogspot.hu/2018/02/a-fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola.html

http://www.tveger.hu/2018/02/15/fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-lett-a-dobo/

 

 

Share on Tumblr